Sony FE 600mm f/4 GM OSS és FE 200-600mm f/5,6-6,3 G OSS

0
0

A Sony két csepp- és porálló objektívet jelentett be kisfilmes képkocka méretű szenzorral szerelt tükör nélküli rendszeréhez.

A prémium kategóriás, optikai stabilizátorral ellátott Sony FE 600mm f/4 GM OSS (SEL600F40GM) teleobjektív a japán gyártó legfejlettebb optikai és mechanikai technológiáit ötvözte, hogy brilliáns képminőséget érhessenek el visszafogott tömeg mellett. A kategóriájában legkönnyebbnek számító objektív ugyanis “csupán” 3040 grammot nyom. A kiváló képminőségért két nagy méretű aszférikus (XA – eXtreme Aspherical) egy extra alacsony szórású (ED – Extra Low Dispersion) és három fluorit lencsetagot is felhasználtak.

Az új ultratele fix augusztustól lesz elérhető, ára 14.000 euró lesz.

A szintén stabilizátoros Sony FE 200-600mm f/5,6-6,3 G OSS a zoomobjektívek könnyedségét kínálja az ultratele látószög tartományig, ráadásul ára is sokkal barátságosabb, mint a G Master 600 mm-esé (persze fényereje több, mint egy blendével gyengébb annál). Belsejében öt extra alacsony szórású és egy aszférikus tag is helyet kapott a lehető legjobb képminőség érdekében.

Az új Sony G telezoomot szintén augusztustól lehet majd megvásárolni, ára 2.100 euró lesz.

Vélhetően kapunk majd részletes sajtóanyagot is, amint ez megérkezik, frissítjük hírünket.