Sony FE 600mm f/4 GM OSS és FE 200-600mm f/5,6-6,3 G OSS

0

A Sony két csepp- és porálló objektívet jelentett be kisfilmes képkocka méretű szenzorral szerelt tükör nélküli rendszeréhez.

A prémium kategóriás, optikai stabilizátorral ellátott Sony FE 600mm f/4 GM OSS (SEL600F40GM) teleobjektív a japán gyártó legfejlettebb optikai és mechanikai technológiáit ötvözte, hogy brilliáns képminőséget érhessenek el visszafogott tömeg mellett. A kategóriájában legkönnyebbnek számító objektív ugyanis „csupán” 3040 grammot nyom. A kiváló képminőségért két nagy méretű aszférikus (XA – eXtreme Aspherical) egy extra alacsony szórású (ED – Extra Low Dispersion) és három fluorit lencsetagot is felhasználtak.

Az új ultratele fix augusztustól lesz elérhető, ára 14.000 euró lesz.

A szintén stabilizátoros Sony FE 200-600mm f/5,6-6,3 G OSS a zoomobjektívek könnyedségét kínálja az ultratele látószög tartományig, ráadásul ára is sokkal barátságosabb, mint a G Master 600 mm-esé (persze fényereje több, mint egy blendével gyengébb annál). Belsejében öt extra alacsony szórású és egy aszférikus tag is helyet kapott a lehető legjobb képminőség érdekében.

Az új Sony G telezoomot szintén augusztustól lehet majd megvásárolni, ára 2.100 euró lesz.

Vélhetően kapunk majd részletes sajtóanyagot is, amint ez megérkezik, frissítjük hírünket.

Frissítés (06.19. 15:00): Megérkeztek a magyar nyelvű sajtóközlemények:

Sajtóközlemény:

A Sony bemutatta az új 600mm F4 G Master™ nagyblendés szuper teleobjektívet

A Sony legnagyobb zoomtartományú lencséje kategóriájában a legkönnyebb, nagy teljesítényű AF-el, felbontással és gyönyörű bokeh-val

A Sony bejelentette a prémium kategóriájú full-frame G Master objektív sorozat legújabb tagját, az FE 600mm F4 GM OSS szuper teleobjektívet (SEL600F40GM).

A Sony legnagyobb távolságra ellátó 600mm-es objektívje ötvözi a vállalat legkorszerűbb műszaki és optikai technológiáit, ezért rendkívüli képminőséget, villámgyors fókuszt és pontosságot garantál. A 3040 grammos FE 600mm F4 GM OSS kategóriájának legkönnyebb objektívje , kiegyensúlyozott kialakítása biztosítja a lehető legjobb fotózási élményt. A nagy népszerűségnek örvendő FE 400mm F2.8 GM OSS objektívek mellett az új 600mm-es modell új lehetőségeket teremt sport- és természetfotóssoknak vagy riportereknek, hogy nagy távolság esetén is tökéletes pontossággal és részletességgel rögzíthessék a célpontot.

„A mai napon bejelentett két új objektívvel tovább bővült az egyre növekvő E-mount kínálatunk, amely így már 33 full-frame modellből és 51 objektívből áll. A prémium kategóriás G Master széria tizedik készüléke, az új 600mm F4 még magasabbra helyezi a mércét a gyorsaság, a mobilitás és az irányítás terén” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony digitális képalkotó eszközeinek marketing igazgatója. „Az α9 600 mm-es látótávolsága, a másodpercenkénti 20 képkockát rögzítő videós képessége, a másodpercenkénti 60 AF/AE számítás, valamint az α7R III elképesztően nagy felbontása és teljesítménye olyan képek elkészítését teszik lehetővé, melyek korábban elképzelhetetlenek voltak.”

Gyors, pontos és csendes autofókusz

A Sony legújabb, full frame E-mount kamerák rendkívül fejlett autofókuszrendszereinek maximális kihasználása érdekében az új FE 600mm F4 GM OSS objektív két XD (extrém dinamikus) lineáris motorja vezérli az objektív fókuszát, így gyorsan, pontosan és megbízhatóan követi a célpontokat. A két lineáris motort egy speciálisan kialakított algoritmus vezérli, amely lényegesen csökkenti az akadozást és növeli a stabilitást, kontrollálja a zajszinteket, ezáltal az objektív rendkívül gyors, pontos és csendes autofókuszra képes, és könnyedén rögzít bármilyen mozgó célpontot, legyen szó atlétákról vagy vadon élő állatokról.

Páratlan G Master képminőség és bokeh-effekt
A Sony prémium kategóriás G Master sorozat tagjaként az új nagyblendés szuper teleobjektív a hihetetlen képminőség mellett lenyűgöző kontrasztot és felbontást kínál a teljes képmezőn. Az egyedi optikai kialakításban megtalálható egy XA (extrém aszférikus) és egy ED (extra alacsony szórású) lencsetag, amelyek hatékonyan csökkentik a kepi hibákat, ráadásul a három fluoritos lencsetag gátolja a teleobjektíveknél esetenként problémát okozó kromatikus aberrációt. A Sony legújabb bokeh szimulációs technológiái és az XA lencsetag együttesen kontrollálják a szférikus aberrációkat, így a felhasználónak lenyűgöző bokeh-effektusú képekben lehet része.

Az objektívben található egy 11 lamellás körkörös blende, amely a páratlan minőségű bokeh-effektért felel. Mindemellett a lencsét tükröződésmentes nanokristály bevonattal látták el a becsillanás és a szellemkép kiküszöbölésére.

Az új FE 600mm F4 GM OSS objektív támogatja a Sony 1.4x és 2.0x E-bajonettes telekonvertereit, így páratlanul gyors és precíz AF teljesítményt nyújt nagyobb gyújtótávolságon is .

Könnyű és kiegyensúlyozott kialakítás
3040 grammos súlyával az új objektív a legkönnyebb saját kategóriájában, így új szintre emeli a hordozhatóságot és a manőverezési lehetőségeket. Az új eszközt a rendkívül népszerű FE 400mm F2.8 GM OSS technológiájának felhasználásával alkották meg, a pehelykönnyű kialakítás a háromféle fluorit anyagnak és az elülső alkotóelemek csökkentésének köszönhető. A tömeg csökkentése érdekében az objektívet magnézium ötvözetű borítással látták el.

Az FE 400mm F2.8 GM OSS objektívhez hasonlóan az új 600 mm-es objektív– is jól kiegyensúlyozott, így gyorsabb és pontosabb pásztázást tesz lehetővé kézben és egylábú állványon egyaránt.

Tartósság, tűrőképesség és vezérlés
A Sony új FE 600mm F4 GM OSS objektívjét szilárd magnéziumötvözettel és könnyű szénszálas borítással látták el, így a természetbeli és sportfotózásokon felmerülő hátráltató körülmények sem jelentenek akadályt. Az objektív por és nedvességálló , az elülső lencsetag fluorbevonata ellenáll a kosznak és az ujjlenyomatoknak.

Az objektívet számos vezérlőeszközzel látták el, ezek közé tartoznak az objektív négy pontján elhelyezett testreszabható fókuszrögzítő gombok, melyek igény esetén beállíthatók különböző funkciók szabályozására. A “Full-Time DMF” kapcsoló segítségével bármikor könnyedén válthatunk manuális fókuszra, amire a lineáris reakció MF-el ellátott fókuszgyűrű azonnal reagál.

Ezen felül az új objektívek beépített optikai képstabilizátorral és három különböző “Mód” beállítással rendelkeznek, melyek közül az egyiket egy fejlett algoritmus vezérel, ami megkönnyíti a képalkotást mozgó célpontok követése esetén is. Mindemellett az objektíven található egy funkciógyűrű is, mellyel mentett beállításainkat rögzíthetjük és választhatunk a használni kívánt funkciók között. Az objektív többek között támogatja a ø 40.5mm ND szűrőket, valamint a külön kapható VF-DCPL1 cirkuláris polárszűrőt. Helyezze a VF-DCPL1 szűrőt a szűrőtartóba és forgassa el, amíg el nem éri a kívánt polarizációs értéket,

Elérhetőség
Az FE 600mm F4 GM OSS 2019 augusztusától érhető el Európában, várhatóan 14000 Eurós (~4.5 millió HUF) áron.

A Sony bejelentette a legújabb FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS szuper-telefotó zoom objektívjét

A Sony bejelentette, hogy az FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS szuper-telefotó zoomobjektívvel (SEL200600G) tovább bővül a Sony full-frame FE objektív választéka.

Az új G Lens™ szériát a vállalat legfejlettebb objektívtervezési technológiáinak alkalmazásával alkották meg, ötvözi a tökéletes képminőséget, a nagyteljesítményű AF-et és a kiváló irányítást, így ez a Sony legnagyobb távolságot feldolgozó objektívje. A leggyorsabb E-mount kamerákkal az objektív megbízhatóan követ és rögzít mindenféle mozgó tárgyat – például madarakat, járműveket vagy épp atlétákat mozgás közben.

„Folytatjuk az E-mount objektívkínálatunk újítását és bővítését, amely immáron 33 full-frame készülékből és 51 lencséből áll. Az új 200-600 mm szuper-telefotó zoom objektív újabb eszközt ad a Sony kamerák felhasználóinak, hogy minél pontosabban fejezhessék ki látásmódjukat” – mondta Yann Salmon-Legagneur, a Sony digitális képalkotó eszközeinek marketing igazgatója. „Legyen szó akár az élővilág fotósairól, akár sportfotósokról, az objektívek új szintre emelik a kreatív szabadságot, és egyensúlyt teremtenek a teljesítmény és a mobilitás között.”

Főbb jellemzők – Új FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS szuper-telefotó zoom objektívek

Bővített távolság beépített stabilizátorral

 • Sokoldalú tele-zoom távolság a 200mm-es telefotótól a 600 mm-es szuper-telefotóig
 • Kompatibilis a Sony 1.4-szeres és 2-szeres telekonvertereivel, a távolságot F9 esetén 840mm-re, F13 esetén pedig 1200mm-re bővíti ki, kiemelkedő képminőséget és AF teljesítményt biztosít
 • A beépített optikai képstabilizátor három különböző beállítással lehetővé teszi az éles és jól fókuszált képek készítését kibővített szuper-telefotó távolságokon is

Nagy felbontás és elképesztő élesség a teljes zoom tartományban

 • Az öt extra-alacsony szórású üveg és egy aszférikus elem új optikai kialakítással minimálisra csökkentik a kromatikus aberrációt
 • 11 lamellás, kör alakú nyílásszerkezet garantálja a gyönyörű bokét
 • A Sony eredeti Nano AR borítása jelentősen csökkenti a nem kívánt tükröződést és a becsillanásokat a képeken

Gyors, pontos és csendes autofókusz

 • A Sony DDSSM (Direct Drive SSM) fókuszrendszere biztosítja az objektíveknek a kiemelkedően gyors fókuszáláshoz szükséges erőt és pontosságot
 • A fejlett fókuszrendszer egyedülállóan halk fotózást tesz lehetővé, amivel elkerülhetők a zavaró hanghatások, ez különösen fontos madarak vagy az élővilág fotózásánál

Belső közelítési mechanizmus a megbízható és stabil kézifotózáshoz

 • Az objektív hossza nem változik közelítéskor, így fennmarad az egyensúly és a távolság az objektív eleje és a fotózás alanya között

 • A belső közelítési mechanizmus nagymértékű ellenállást biztosít a porral és a nedvességgel szemben, ami segít leküzdeni a kültéri fotózások esetleges nehézségeit
 • Gyors közelítést tesz lehetővé a közelítőgyűrű könnyed forgatónyomatékával

Kifinomult irányítás és megbízhatóság kültéri használathoz

 • A könnyű manuális fókusz szabályozásáért a lineáris Reakció MF-el ellátott fókuszgyűrű felel
 • Három testreszabható fókuszgombbal és fókusztáv-szabályozóval van ellátva
 • A fluor-alapú por és nedvesség álló kialakításnakii köszönhetően az elülső alkotóelemek ellenállnak a kosznak és az ujjlenyomatoknak

Elérhetőség
Az FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS objektív 2019 augusztusától érhető el Európában.