Canon RF 15-35mm f/2,8 L IS USM és 24-70mm f/2,8 L IS USM

0

A Canon két új profi zoomobjektívet jelentette be a teljes kisfilmes képkocka méretű szenzorral szerelt tükör nélküli rendszeréhez.

A Canon RF 15-35mm f/2,8 L IS USM beépített optikai stabilizátora 5 Fé előnyt képes adni, amely az f/2,8 fényerejű objektívek között kiemelkedő. Az objektívet alkotó 16 lencsetag közül három aszférikus és két ultra alacsony szórású (UD).

Szintén professzionális felhasználásra is alkalmas a Canon RF 24-70mm f/2,8 L IS USM, amely az előző objektívhez hasonlóan 5 Fé hatékonyságú optikai stabilizátorral rendelkezik. 21 lencsetagja között három aszférikus és három ultra alacsony szórású (UD) tag is megtalálható. A gyártó elmondása szerint e modell kisebb fókuszlégzést produkál, mint az EF 24-70mm f/2,8L II USM tükörrefelexesekhez készült testvére.

Az élességállítást mindkét objektívben nano USM meghajtás végzi, amely ötvözi az ultrahang motor gyorsaságát a léptetőmotorok precízségével.
Az új objektívek maximális átmérőjükben hasonlóak a tükörreflexes gépekhez készült EF bajonettes változatokhoz, de 1 cm-re hosszabbak és 100 grammal nehezebbek azoknál.

A Canon RF 15-35mm f/2,8 L IS USM és 24-70mm f/2,8 L IS USM szeptembertől lesz kapható, áruk 2500 euró lesz.

Sajtóközlemény:

A Canon bemutatja az RF F2.8L „Szentháromságának” első kettő objektívjét, az EOR R rendszer RF objektív sorozatának új darabjait

2019. augusztus 28. – A Canon Europe, a világ vezető objektív gyártója bemutatja az RF objektív termékcsaládhoz tartozó RF 15-35mm F2.8L IS USM és RF 24-70mm F2.8L IS USM objektíveket. Ezek az objektívek, amelyeket a díjnyertes dokumentarista, expedíció- és kalandfotós Canon nagykövet, Ulla Lohmann is kipróbált, a szintén idén piacra kerülő RF 70-200mm F2.8L IS USM objektívvel együtt a Canon F2.8L „Szentháromságát” alkotják. Megfelelve a fotósok igényeinek, az RF 24-70 mm F2.8L IS USM a tökéletes választás, a nagyteljesítményű zoomobjektívek között, az RF 15-35 mm F2.8L IS USM a Canon legszélesebb objektívje az EOS R rendszerhez, míg az RF 70-200 mm F2.8L IS USM egy gyors rekeszértékű, szuper kompakt teleobjektív. Ezek együttesen a legfontosabb tartozékok a fotóstáskában. Az optikai teljesítmény, a gyors rekeszérték és a képstabilizálás ötvözete révén ezek az objektívek lehetővé teszik kiváló minőségű pillanat- és mozgóképek rögzítését különböző műfajokban, a táj- és városképektől a portré- és természetfotókon át a sport- és sajtófotókig.

A Canon februárban jelentette be új RF objektív fejlesztési terveit. Az RF 24-240mm F4-6.3 IS USM és RF 85mm F1.2L USM nemrégiben történt bemutatását követően, az RF 15-35mm F2.8L IS USM és az RF 24-70mm F2.8L IS USM a harmadik és a negyedik a hat objektív közül, amelyeket a Canon még idén piacra dob. Az idei év végén az RF 70-200mm F2.8L IS USM és RF 85mm F1.2L USM DS teljesítik ki a hat RF objektívből álló termékcsaládot. A teljes RF sorozat hihetetlen minőséget és sokoldalúságot kínál azoknak a fotósoknak, akik készségeik kibővítését és a lenyűgöző felvételek készítésének lehetőségét keresik az EOS R rendszerrel.

Optikai kiválóság az RF objektív termékcsalád teljes tartományában
A Canon optikai kiválóság iránti hosszú távú elkötelezettségét bizonyítva az RF 15-35 mm F2.8 L IS USM és az RF 24-70 mm F2.8 L IS USM is az úttörő RF tartóra épül. Az RF 24-70 mm F2.8 L IS USM három ultraalacsony szórású és három öntött aszférikus lencsetagból áll, míg az RF 15-35mm F2.8 L IS USM kettő ultraalacsony szórású és három öntött aszférikus lencsetaggal rendelkezik. Mindkét objektív összetétele javítja az aberrációt, a torzulást és az asztigmatizmust lehetővé téve a nagy kontrasztú, széltől szélig éles képek készítését a teljes zoomtartományban.
Mindkét objektív fix, gyors f/2.8 rekeszértékkel rendelkezik, ami kedvezőtlen fényviszonyok között is, például alkonyatkor vagy zárt térben is a mélységélesség tisztaságát segíti. Ezek a széles rekeszű objektívek kreatív szabadságot adnak a fotósoknak, hogy kedvezőtlen fényviszonyok között is lenyűgözően éles képeket készíthessenek, nagyobb exponálási időt használva.
Mivel ideális tájkép- és portréfotózáshoz, az RF 24-70mm F2.8L IS USM egy sokoldalú, többcélú, standard zoom a professzionális fotósok számára, akiknek utazás közben történő fényképezéshez kell az objektív. A zoom a nagy rekesznyílású objektívek gyönyörű elmosódásra képes tulajdonságával rendelkezik, így ideálisan használható portréobjektívként. Ebben a fókusztartományban az alanyok lágy háttérből emelkednek ki az intenzitás érdekében. Ezzel összehasonlítva az RF 15-35mm F2.8L IS USM egy ultraszéles szögű zoomobjektív, ami a népszerű nagy látószögű fókusztávolságok választékának rugalmasságát biztosítja. Ez az eddigi legszélesebb Canon zoomobjektív, ami f/2.8 rekeszértékkel rendelkezik, lehetővé téve, hogy a szakemberek a témákat különleges perspektívában rögzítsék. A nagy f/2.8 rekeszérték révén ez az objektív kiváló választás azoknak a szakembereknek, akik a sport-, a sajtó- és asztro-fotózásra szakosodnak.

A szakemberek választása
Ezek az objektívek az első olyan széles látószögű L sorozatú objektívek, amelyek az EF objektív sorozatban úttörő Canon innovatív technológiáján alapuló 5 fokozatú képstabilizátorral rendelkeznek. Nem kell aggódni az esetleges rázkódás okozta elmosódás miatt. A kettős érzékelésű és a kombinált képstabilizátor javítja az objektív rázkódás érzékelő képességeit. Automatikusan érzékeli, ha a készüléket állványra helyezik és kikapcsolja a képstabilizátor rendszert – ezáltal is a szakemberek számára megbízhatóságot nyújt a lenyűgözően éles képek készítéséhez bármilyen helyzetben.
Az RF 15-35 mm F2.8L IS USM és az RF 24-70 mm F2.8L IS USM Nano USM technológiát tartalmaznak. Az eredetileg az EF-S 18-135mm f / 3.5-5.6 IS USM modellben bemutatott Nano USM objektívekben olyan motorrendszert van, amely fényképezésnél nagysebességű, videózásnál pedig folyamatos, egyenletes és gyakorlatilag csendes fókuszálást biztosít. Az RF 24-70mm F2.8L IS USM az RF 24-105mm F4L IS USM-hez hasonlóan megakadályozza a látószög változását fókuszáláskor.

Professzionális L-sorozat kezelés az egész termékskálán
Ahogyan az összes RF objektív, az RF 15-35 mm F2.8L IS USM és az RF 24-70 mm F2.8L IS USM is rendelkezik vezérlőgyűrűvel (ezzel testreszabható a rekesz, záridő, ISO vagy expozíció is programozható) a manuális fókuszgyűrű mellett. Az L-sorozatnál elvárt kiváló tartósság és működőképesség biztosítása érdekében, mindkét objektív porálló, nedvességálló tömítéssel és a vizet taszító flour-bevonattal rendelkezik az első és a hátsó elemeken – ezáltal nyugodtan használhatók megterhelő időjárási körülmények között is.
Ulla Lohmann, professzionális fotográfus és Canon nagykövet a következőket mondta az RF 15-35mm F2.8L IS USM és az RF 24-70mm F2.8L IS USM használatáról: „Több mint 20 év alatt megfordultam a világ szinte minden táján és mindent lefényképeztem az őslakos törzsektől a kitörő vulkánokig. A kreativitás áll mindannak a középpontjában, amit csinálok, és ezt szeretem a legjobban a munkámban. Hosszú utakat teszek meg, hogy a lehető legjobb képeket készíthessem, ezért megbízható és sokoldalú felszerelésre van szükségem. Sokszor nem mehetek vissza a helyszínre egy-egy kihagyott élményért, vagy nem vihetek magammal túl sok felszerelést. Emiatt az RF 15-35 mm F2.8L IS USM és az RF 24-70mm F2.8L IS USM tökéletes útitársak és állandó kellékek a fotóstáskámban. Az EOS R rendszeren ezek az objektívek gyorsak és stabilak, tűpontos fókuszú pillanatképeket készítek gyér fények között is, kiélhetem velük a kreativitásomat.”

EOS R és EOS RP Firmware frissítések
Az objektívek bevezetésének kiegészítéseként a Canon kiadja az EOS R és az EOS RP firmware frissítéseit is, amelyek tovább javítják mindkét tükör nélküli kamera szem-fókusz érzékelő AF teljesítményét. A frissítés lehetővé teszi, hogy a kamera a korábbi firmware-hez képest nagy távolságban is észlelje az alanyok szemét, gyorsabb felismerést, még jobb követést kínál. Ezen felül, a Canon vásárlói visszajelzéseit meghallgatva, a firmware mérnökei egyszerűsítették az AF Szem Követő indikátorokat, és javították az indikátorok frissítési gyakoriságát mind az EOS R, mind az EOS RP készülékeken, így a szakemberek és a hobbifotósok sokkal könnyebben követhetik a tevékenységet és magabiztosan készíthetik a felvételeket. A frissítés még szeptember vége előtt letölthető lesz.

Az RF 15-35mm F2.8L IS USM legfontosabb jellemzői:

 • Kiváló minőségű ultra széles fókusztávolságú objektív
 • A 15-35 mm-es fókusztávolság széles látószöget biztosít a tájképekhez és épületfotókhoz.
 • Gyors, fix f/2.8 rekeszréték a kedvezőtlen fényviszonyok ellenpontozására
 • 3 aszférikus és 2 ultraalacsony szórású lencsetag biztosítja a legnagyobb felbontást a képek egyik szélétől a másikig – 5 fokozatú képstabilizátor lehetővé teszi a kézi tartást alacsony záridő mellett is.
 • Nano USM motor a gyors, egyenletes, csendes működtetés érdekében, amely ideális videófelvételek rögzítéséhez
 • Vezérlő gyűrű: közvetlen vezérlés a Tv/Av/ISO beállítások felett
 • A minimális fókusztávolság 0,28 m, 0,22x leképezési aránnyal
 • Az SWC (alacsony hullámhosszú) bevonat és az ASC („légszféra”) bevonat megakadályozza a képminőség romlását okozó becsillanást és a szellemképek kialakulását.

Az RF 24-70mm F2.8L IS USM legfontosabb jellemzői:

 • 24-70 mm-es fókusztávolság, amely a táj- és portréfotók, valamint az úti képek készítése esetén a leggyakrabban használt fókusztávolságot biztosítja
 • Az f/2.8 rögzített rekeszréték ideális a gyenge fényviszonyok közötti fényképezéshez vagy a mélységélesség szabályozásához
 • Nano USM motor a gyors, egyenletes, csendes működtetés érdekében, amely ideális videófelvételek rögzítéséhez
 • Az 5 fokozatú képstabilizátor teljesítménye (CIPA tesztelt) ideális a kézi tartású fotózáshoz és videó készítéshez
 • 3 aszférikus és 3 ultraalacsony szórású lencsetag biztosítja a legnagyobb felbontást a képek egyik szélétől a másikig
 • Vezérlő gyűrű: közvetlen vezérlés a Tv/Av/ISO beállítások felett
 • ASC („légszféra”) bevonat megakadályozza a képminőség romlását okozó becsillanást és a szellemképek kialakulását.