Hivatalosan megérkezett: Canon EOS 90D

0

A pletykák igaznak bizonyultak, a Canon bejelentette APS-C szenzoros EOS 90D tükörreflexes fényképezőgépét.

A gép valóban 32,5 Mpixeles CMOS szenzort kapott, videofelvételt Ultra HD felbontásban is képes készíteni, teljes képszélességgel, vagy akár képkivágást eszközölve.
Sorozat sebessége 10 kép/mp, amely felcsapott tükör mellett LiveView módban 11 kép/mp-re is feltornászható.

Újdonság az EOS xxD szériában utoljára az 50D-nél látott fókuszkar, amely most ismét visszatért a gép hátuljára.

A Canon EOS 90D váz ára 1300 euró lesz, EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS STM objektívvel együtt 1400 euróba kerül majd.

A Canon EOS 90D főbb jellemzői:

 • időjárásálló szigeteléssel ellátott váz
 • képérzékelő: 32,5 Mpixel, APS-C CMOS (22,3 x 14,8 mm)
 • ISO100-25600 érzékenység 1/3 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO51200-ra, automatikus érzékenység választás
 • DiGiC 8 processzor
 • objektív: EF és EF-S bajonettes
 • 100 ezer expozícióra tervezett zárszerkezet
 • 1/8000 mp zársebesség redőny zárral, 1/16000 mp elektronikus zárral
 • opcionális BG-E14 portré markolat
 • 100% lefedettségű, 0,95×-es nagyítású pentaprizmás kereső
 • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
 • CR3 RAW formátum támogatása
 • gépen belüli RAW szerkesztés
 • HDR mód
 • max. 11 kép/mp sorozat sebesség, követő fókusszal
 • LCD: 3″, kihajtható, elfordítható, 1.040.000 szubpixel felbontású, érintésérzékeny
 • Ultra HD 3840×2160 pixeles videórögzítés (max. 30 kép/mp)
 • fókusz kar a gyorsabb fókuszpont váltáshoz
 • FullHD slow-motion max. 120 kép/mp-cel
 • Dual Pixel CMOS AF LiveView és videó üzemmódhoz
 • 45 keresztszenzoros, -3 Fé érzékenységű AF, 27 fókuszmező f/8 fényerőnél is működőképes
 • SD/SDHC/SDXC kártyahely, UHS-II támogatással
 • beépített Wi-Fi vezérlő NFC-vel
 • LP-E6N Li-ion akkumulátor
 • Hi-Speed USB2.0 és mini HDMI csatlakozás

Sajtóközlemény:

A Canon EOS sorozata tovább bővül
új tükör nélküli és DSLR fényképezőgépek érkeznek

2019. július 29. – A Canon Europe ma jelenti be két új, gyors és rendkívül nagy felbontású fényképezőgépét. A Canon a felhasználók különböző igényeit szolgálja ki széles választékával, melyben hamarosan kapható lesz a vadonatúj EOS 90D és az új EOS M6 Mark II. Előbbi egy gyors és megbízható DSLR készülék a népszerű robosztus vázzal, ami különösen sport és természet fotózáshoz készült. A hétköznapok pillanatainak kitűnő megörökítésére az EOS M6 Mark II, az új kompakt, mégis erőteljes tükör nélküli fényképezőgép lesz megfelelő a folyton mozgásban lévő fotósok számára. A ma bejelentett két új Canon RF objektív mellett ezek a kiváló minőségű, gyors modellek a Canon népszerű EOS 80D DSLR és EOS M6 tükör nélküli sorozatát bővítik, hogy választási lehetőséget biztosítsanak a fotósok számára a teljes sorozatban.

Ne maradj le egyetlen pillanatról sem!
A Canon új EOS 90D és EOS M6 Mark II egyaránt a Canon legújabb generációs DIGIC 8 képfeldolgozó processzorával van felszerelve, amely gyors feldolgozási sebességet és reakcióképességet, valamint a legújabb fotó és film funkciókat kínálja. Az 1/16000 másodperces villámgyors elektronikus zársebesség tökéletes a mozgó tárgyak éles megörökítéséhez, így fotósok magabiztosabbak lehetnek az időérzékeny felvételkészítési helyzetekben. Ezzel a zársebességgel a rekesz még szélesebbre nyitható, alkalmazkodva a környező fényekhez, hogy nagyobb mélységélesség jöjjön létre.
Az EOS 90D 10 kép/mp sebességgel készít sorozatfelvételt AF-követéssel és 11 kép/mp sebességgel élő nézetben, ezért kifejezetten ideális természet- vagy a sportfotózáshoz. Az optikai kereső csökkenti a késleltetési időt és lehetővé teszi például repülés közben élő madarak fényképezéséhez szükséges reakcióképességet. Intelligens funkciója által a beállításokat és a teljes kompozíciót is láthatjuk a kijelzőn. Ahol a témák gyorsak és kiszámíthatatlanok, ez a gyors képkockasebesség és az 58 L JPEG sorozatfelvétel sebesség folyamatos felvételkészítést tesz lehetővé, hogy utólag válasszuk ki a legjobb pillanatképet. Az EOS 90D hosszabb akkumulátor-élettartammal is rendelkezik, akár 1300 felvételig (CIPA szabvány).

A tükör nélküli EOS M6 Mark II sebessége 14 kép/mp folyamatos felvétel esetén és megdöbbentő, 30 kép/mp sorozatfelvétel RAW formátumban. Mindkét üzemmód AF-követéssel rendelkezik, amely garantálja a lelkes hobbifotósok számára, hogy a váratlan pillanatokat is gyorsan elkapják. Annak érdekében, hogy a fotósok a lehető legnagyobb eséllyel rögzítsék a spontán eseményeket, a Canon legújabb tükör nélküli fényképezőgépe támogatja az UHS-II kártyát, 80 L JPEG sorozatfelvétel sebességgel. Ezenkívül a fókusz segéd minkét modell esetén megkönnyíti a kiterjesztett mélységélesség elérését több felvétel kombinálása révén DPP-ben.
Verhetetlen képminőség
Kiváló minőségű, részletes, rázkódástól és műhibáktól mentes képet adnak ezek a fényképezőgépek, mert egy új 32,5 MP APS-C CMOS-érzékelővel rendelkeznek, amely teljes képkocka felbontást ad az APS-C formátum által biztosított további előnyök mellett. A DIGIC 8 processzorral felszerelve mindkét újonnan megjelenő modellnél használhatók az EOS sorozat legújabb funkciói, ami azt jelenti, hogy a fotósok számára több kreatív lehetőséget, vágási szorzót és részletgazdagabb képeket biztosítanak, mint eddig valaha. A Digital Lens Optimiser és a Diffraction Correction funkciók kiváló képeket eredményeznek közvetlenül a fényképezőgépből. A hihetetlen nyerskép-minőséggel, valamint a WiFi és a Bluetooth csatlakozási képességekkel a képek közvetlenül megoszthatók a közösségi csatornákon. Az éles, valósághű képekhez, amelyek természetes kifejezéseket és mozgásokat rögzítenek, a Canon mindkét új fényképezőgépébe beépített egy gyors és pontos szemfókusz követési megoldást. Az EOS 90D modell egy 220.000 hasznos képponttal rendelkező villódzás-érzékelővel ellátott RGB+IR fénymérés-érzékelővel van felszerelve a valósághű arcfelismerés és az általános expozíció jobb szabályozása érdekében. Ez az új érzékelő a nagy, ISO 100–25600 érzékenységének köszönhetően nagyobb felbontást ad anélkül, hogy esetleg kedvezőtlen fények ezt veszélyeztetnék. Az EOS M6 sorozat fejlesztéseivel az EOS M6 Mark II modell az EV-5-re fókuszál amikor f/1.4 vagy nagyobb rekeszértékű objektívvel használják, hogy még felhős estéken, árnyékban vagy zárt térben is használható legyen.

Jövőbiztos tartalom 4K-ban
Az EOS 90D és az EOS M6 Mark II sokoldalú fényképezőgépek állóképek és videók készítéséhez, amelyek a hozzájuk csatlakoztatott objektív teljes látószögét kihasználva képesek a 4K felbontásra, és a gyors, akár 120 kép/mp Full HD felvételek készítésére. A fényképezőgép akár nagy távolságból is képes kiváló minőségű videót rögzíteni, ha például nem mehetünk közelebb, mint például egy kiránduláson.

A Canon elismert Dual Pixel CMOS AF rendszere mind Full HD, mind 4K videó üzemmódban elérhető, és nagy területi lefedettséget kínál (88 x 100%), egyenletes, nagy teljesítményű fókuszkövetést biztosítva a filmekben professzionális megjelenésű felvételek készítéséhez. Mozgó témák felvételekor ez biztosítja, hogy a téma éles fókuszban maradjon, a háttér pedig elmosódjon. A szemkövető fókusz pedig megtalálja a téma szemét az élesebb és még vonzóbb filmek készítése érdekében.
A mikrofon port a vloggereknek és a tartalomkészítőknek egyaránt lehetővé teszi a külső mikrofon használatát torzítás nélküli hang rögzítéséhez. Az EOS 90D fejhallgató porttal is rendelkezik, így a filmezés során pontosabban követhető a videó hangja. Ez jó alapanyag főként akkor, amikor a téma távoli, csökkentve az utómunkálatokat. Útközben történő filmezés esetére a hordozható EOS M6 Mark II praktikus dönthető kijelzővel rendelkezik, hogy a szelfi stílusú tartalom is tökéletes legyen.

Jobb ellenőrzés és kezelés
Az új fényképezőgépek a kedvelt ergonomiával segítik a kényelmes kezelhetőséget. Az EOS sorozathoz csatlakozó legújabb DSLR készülék lévén, az EOS 90D az ismerős, de már könnyebb vázzal rendelkezik, amelyet a jobb kezelhetőség és egyensúly érdekében nagy fogantyúval szereltek fel, ami különösen a sportok és a vadvilág fotózásához használt hosszú objektívek használata esetén ideális. A két többfunkciós tárcsával – köztük egy újonnan beépített multivezérlővel, amely a professzionális termékek esetén a fényképezőgép hátuljában található – és a megszokott EOS gombokkal a képességeiket fejleszteni kívánó lelkes hobbifotósok ösztönösen és magabiztosan fényképezhetnek, nagyobb fókuszpont-választással és az ujjak közelében lévő hasznos beállítási lehetőségekkel. Az EOS 90D számos testreszabható funkcióval van felszerelve, amelyek beállíthatók úgy, hogy a képek és a videók egységes stílust biztosítsanak. A 7,7 cm-es Vari-Angle érintőképernyő a képkompozíció jobb láthatóságát biztosítja akár erős fényben is vagy kihívást jelentő szögben.
EOS M6 Mark II kompakt mérete lehetővé teszi a pont és felvétel stílusú fotózást amikor útközben spontán pillanatok rögzítésére van szükség. A funkcióválasztó tárcsa, a főtárcsa, a testreszabható/manuális fókuszválasztó kapcsoló és az AF-indító gomb intuitív módon helyezkednek el a jobb reakciókészség érdekében a gyorsabb ütemű felvételi helyzetek esetén. A levehető nézetkeresőt felemeltük és középre igazítottuk, hogy helyet és intuitív kényelmet biztosítsunk a magával ragadó fényképezési élményekhez, míg a dönthető képernyő kreatívabb rögzítési és korlátlan videókészítési lehetőségeket kínál.

Az EOS 90D és az EOS M6 Mark II készülék 2019. szeptemberétől lesz kapható.