Live Stream videó kompakt fényképezőgéppel

0

Ma már lassan közhelynek számít olyat mondani, hogy a modern fényképezőgépek már annyit tudnak, amit egy fotós/videós soha sem fog kihasználni maradéktalanul.
Tény, hogy egyre több olyan szolgáltatás kerül a fényképezőgépekbe, amik meglehetősen speciális esetekben segítenek csak, ilyen pl. a fókusz sorozatból összeállított nagy mélységélességű kép, ami elsősorban makró- és tárgyfotósoknak jöhet jól, vagy említhetnénk akár a programozott sorozatkészítést is, ami csak a time-lapse készítésnél számít. De ugyanígy viszonylag ritka felhasználású a szenzor mozgatással támogatott nagy felbontású mód, hiszen kevésszer lehet szükség 60-200 Mpixel felbontású képekre.

Ezek a funkciók azonban többnyire köztudottak, az viszont már kevésbé, hogy léteznek olyan fényképezőgépek, amikkel élő videóközvetítést (Live Stream) is készíthetünk.
A Canon USA weboldalán osztotta meg azt az oktatóvideót, amely segít megérteni és beállítani a Canon PowerShot G7 X Mark III Live Stream lehetőségét, amelyhez a japán gyártó Image Gateway szolgáltatására kell regisztrálni, ahol egyébként használati útmutatót és képstílusokat is letölthetünk, valamint online fotóalbumot is készíthetünk (szintén Wi-Fi-s megosztás segítségével).

Jóllehet, a gép bejelentésekor ezt a lehetőséget is megemlítette a gyártó, de bővebb információ hiányában elképzelni sem lehetett, hogy ez végeredményben hogyan is működik.
Eddig, hiszen itt az alábbi videó, amiből mindent megtudhatunk (feltéve, ha értjük az angolt):

Még több beállítási lehetőségről olvashatunk az Image Gateway-en.