Igen kicsi telezoomot fejleszt a Tamron

0

A Tamron bejelentette a Sony FE bajonettes, full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépekhez készülő 70-180mm f/2,8 Di III VXD objektívének fejlesztését.
Az új modell érdekessége a csupán 15 cm-es hossza lesz, nyilvánvalóan ennek fejében kell lemondanunk a szokásos 200 mm-es gyújtótávolságról és beérnünk 180 mm-rel. De nem csak rövid, hanem könnyű is lesz az f/2,8 fényerejű telezoom, hiszen csupán 815 grammot nyom majd (a 70-200mm f/2,8 objektívek tömege általában 1300-1400 gramm).

Sajtóközlemény:

Új kompakt és könnyű teleobjektív fejlesztését jelentette be a Tamron

Úton a triumvirátus nagyon várt harmadik tagja a 70-180mm f/2.8 Di III VXD

A Tamron legújabb fejlesztése a 70-180mm f/2.8 Di III VXD, mely a nagy fényerejű zoom sorozat harmadik tagja, mely kiváló optikai teljesítményt nyújt, rendkívül csendes és gyorsan fókuszál. Sony E-mount teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépekhez lesz elérhető.

Az A056 modell kényelmesen kompakt és könnyű kialakítású, ideális a teljes képmezős tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépekhez.
A 67mm-es szűrő átmérője megegyezik az összes többi Tamron objektívvel a sorozatból. Az optikai kialakítás számos speciális elemet tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a lencse kiváló képalkotási teljesítményéhez. Az objektív nagyon közeli, 85cm-es közelponttal fog rendelkezni, így fokozva a sokoldalúságot.
Az objektív átveszi a Tamron újonnan kifejlesztett VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) fókuszmechanizmusát, amely csendes, gyors AF meghajtást eredményez.
A nagyszerű fényképezési élményt támogató további funkciók között szerepel az időjárásálló kialakítás, amely a kültéri fényképezésnél hasznos, és az elülső lencse fluor bevonata az egyszerű karbantartáshoz.
Ezen felül az A056 modell teljesen kompatibilis a különféle fényképezőgép-jellemzőkkel, beleértve a Fast Hybrid AF-t és az Eye AF-t. Ezzel az új modellel válik teljessé a fényerős zoom sor, mely kiválóan egészíti ki a 17-28mm és 28-75mm f/2.8 Di III RXD objektíveket.

Várható fő tulajdonságok:

  • Kedvező méret (149mm) és súly (815g).
  • 67mm szűrőátmérő hasonlóan a többi Sony E bajonettes teljes képmezős objektívek esetén
  • Kiváló optikai tulajdonságok és sokoldalúság, 85cm-es közelpont
  • Időjárásálló kialakítás és fluor bevonat
  • Rendkívül halk, pontos és gyors új fejlesztésű VXD AF mechanizmus
  • Kompatibilis a kamerák számos AF funkcióival