Tamron nagylátószögű trió

0

Három új nagylátószögű objektívet jelentett be a Tamron a Sony FE bajonettes, full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépeihez.

A 20, 24 és 35 mm-es gyújtótávolságú modellek azonos méretűek, a frontlencse elé helyezhető szűrők átmérőjét is beleértve. Az új objektívek további kiemelkedő tulajdonsága az igen jó közelpont, amely mindhárom modell esetében 1:2 leképezési arányt biztosít, így közelképek készítésekor jó nagyítást kapunk (modelltől függően 11-15 cm a közelpont).

Időjárásálló szigeteléseket is kaptak az új objektívek, a fókuszmeghajtást pedig a korábbi modellekből már megismert optimalizált ultrahang frekvenciás megoldás (OSD – Optimized Silent Drive) biztosítja.
A modern tükör nélküli Sony fényképezőgépekben elérhető gyors hibrid, illetve szem AF funkciókat is támogatják az új nagylátószögű objektívek, emellett bizonyos optikai hibák szoftveres korrekciójára is van mód a vázon belül.

A Tamron 24mm f/2,8 Di III OSD M1:2 és a 35mm f/2,8 Di III OSD M1:2 objektívek novembertől lesznek kaphatók, a 20mm f/2,8 Di III OSD M1:2 modell pedig jövő januártól lesz elérhető.

Tamron 20mm f/2,8 Di III OSD M1:2
Gyújtótávolság 20 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 94,5°
Legszűkebb blende F22
Felépítés 10 lencsetag 9 csoportban
Fókusz rendszer OSD
Rekesz 7 lamellából
Közelpont 11 cm
Legnagyobb nagyítás 1:2
Szűrőmenet 67 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
73 mm × 64 mm
Tömeg 220 gramm
Gyári kiegészítő napellenző

Tamron 24mm f/2,8 Di III OSD M1:2
Gyújtótávolság 24 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 84°
Legszűkebb blende F22
Felépítés 10 lencsetag 9 csoportban
Fókusz rendszer OSD
Rekesz 7 lamellából
Közelpont 12 cm
Legnagyobb nagyítás 1:2
Szűrőmenet 67 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
73 mm × 64 mm
Tömeg 215 gramm
Gyári kiegészítő napellenző

Tamron 35mm f/2,8 Di III OSD M1:2
Gyújtótávolság 35 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 63,4°
Legszűkebb blende F22
Felépítés 9 lencsetag 8 csoportban
Fókusz rendszer OSD
Rekesz 7 lamellából
Közelpont 15 cm
Legnagyobb nagyítás 1:2
Szűrőmenet 67 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
73 mm × 64 mm
Tömeg 210 gramm
Gyári kiegészítő napellenző

Sajtóközlemény:

Három fix gyújtótávolságú objektívet jelentett be a Tamron a Sony E-mount full-frame tükör nélküli kamerákhoz

2019. október 23, Saitama, Japán – A Tamron Co., Ltd. (elnök-vezérigazgató: Shiro Ajisaka), a különféle alkalmazások vezető optikai gyártója bejelentette, hogy három fix gyújtótávolságú objektívet jelentett be a Sony E-mount full-frame tükör nélküli kamerákhoz: a 20mm-es f/ 2.8 Di III OSD 1:2 (F050 modell), a 24mm-es f/2.8 Di III OSD 1:2 (modell F051) és a 35mm f/2.8 Di III OSD 1:2 (modell F053) típusú modelleket.

Miután elnyerte a Tamron a „zoomobjektívek díját”- a tükör nélküli kategóriában, figyelmüket a fix objektívek felé irányították. A fix gyújtótávolságú objektív használata esetén a fotós a tárgytól való távolság alapján dönt a kompozícióról. Ezáltal a fotós a kép elkészítése közben úgy lelhet örömöt a fotózásban, hogy közben egy új szintre lép.

Egyből három új eltérő modell
A sorozatban három eltérő gyújtótávolságú modell jelentett meg: A 20mm-es (F050 modell) biztosítja, hogy teljes mértékben felfedezhetővé váljon az ultra széles látószögű világ, a 24mm-es (F051 modell) tökéletes általános célú széles látószögű objektívként, és a sokoldalú 35mm-es (F053 modell), amely ideális a mindennapi használatra.

Az alábbi koncepciót fejlesztették ki: „Engedd meg a lehető legtöbb embernek, hogy a fix objektívek örömét a leghozzáférhetőbb módon meg tudják tanulni”. Mindegyik objektív egyensúlyt teremt a gyönyörű képmegjelenítés és a kiváló működés között. Sikerült ugyanazt a szűrő méretet (φ67mm) mindhárom objektív esetén megoldani, szem előtt tartva a már elindított stratégiát, a kis méretet.
Ezenkívül mindhárom objektív kiváló közelponttal rendelkezik, kategóriájukban a maximális leképzési aránnyal: 1:2.

Egyéb, elengedhetetlen tulajdonságai közé tartozik az időjárásálló kialakítás, illetve a fluor bevonat az elülső lencsén az egyszerű karbantartás és az ujjlenyomatok eltüntetése érdekében. Az objektívek kompatibilisek az egyes Sony kamerák különféle AF funkcióival, mint például a Fast Hybrid AF és az Eye AF, valamint számos új fejlett funkciót kínálnak, hogy kellemes fényképezési élményt és fantasztikus eredményeket garantáljanak.

Ez a rendkívüli sorozat lehetővé teszi a fotósoknak, hogy élvezhessék a széles látószögű objektívek fényképészeti lehetőségeit.

A termék specifikációi, összefoglaló jellemzői:
1. Továbbfejlesztett közelpont sokoldalúvá és használhatóbba teszi az objektíveket
A 20mm-es, 24mm-es és 35mm-es 0,11m, 0,12m és 0,15m közelponttal rendelkezik. Ráadásul mindhárom esetében a maximális leképzési arány 1:2. Ez a figyelemre méltó teljesítmény lehetővé teszi a felhasználók számára a perspektíva hangsúlyozására szolgáló kompozíciók készítését (a közelebbi tárgyak nagyobbak, a távoli tárgyak kisebbek).

2. Kompakt, könnyű 67mm-es szűrőátmérőjű rendszer, amely kiváló hordozhatóságot biztosít
Az objektívek rendkívül könnyűek, így a fotósok kényelmesen élvezhetik a hordozhatóságát. Tömegük: 220g a 20mm-esnek (F050 modell), 215g a 24mm-nek (F051 modell) és a 210g a 35mm-es modell (F053 modell), A három objektív együttes tömege 645 g alatt van!

3. Nagy felbontóképesség, mely által felkészültek a legújabb nagyfelbontású képérzékelőkre
A legújabb tervezési technológiákkal létrehozott kifinomult optikai képlet rendkívül magas rendszerszintű teljesítménnyel büszkélkedhet, az LD és a GM objektív elemek optimális elrendezésének köszönhetően. A széles látószögű objektíveknél esetlegesen előforduló, még fennmaradó apró torzításokat a kamerán belüli funkciókkal korrigálják. Ezenkívül a Tamron legendás BBAR (szélessávú visszaverődésgátló) bevonata hatékonyan csökkenti a szellemképet és a becsillanást. Kiváló felbontási képességgel bír, ezáltal teljes magabiztossággal felhasználhatók széles körű alkalmazásokhoz, az alkalmi családi pillanatfelvételektől a komoly profi fényképezésig.

4. Egységes 64mm-es hossz megkönnyíti a használatot
Mindhárom objektív azonos hosszúságú: 64mm. A Sony E-mount kamerákkal kitűnő egyensúlyt biztosítanak. A kompakt objektívek tubusa hosszabbra kinyúlik, mint a külső lencsetag, ezért kisebb az esélye annak, hogy az megsérüljön.

5. Csendes AF az OSD (Optimalizált Silent Drive) DC motor által
Az AF meghajtó rendszer OSD-t alkalmaz, hogy biztosítsa a csendes működést. A beépített DC motorokkal szokásos AF típusokkal összehasonlítva a Tamron nagymértékben csökkentette a zajt, és jelentősen javította az AF pontosságát és sebességét. Az alacsonyabb környezeti zajszintet minden bizonnyal értékelni fogják a fotósok és a videósok is. Kiválóan működik még mozgó témák fényképezésekor is, ezenkívül kompatibilisek a Sony egyes kamerái által kínált különféle AF funkciókkal, köztük a gyors hibrid AF, az Eye-AF szolgáltatásokkal.

6. Időjárásálló kialakítás és fluor bevonat
A különféle környezeti hatások ellen, az időjárásálló szerkezet megakadályozza, hogy a nedvesség vagy az esőcseppek beszivárogjanak a készülékbe. Ez a funkció egy olyan védettséget nyújt, amely akkor sem okoz problémát, hogyha kültéri körülmények között fényképeznek kedvezőtlen időjárási körülmények között. Az elülső lencse felülete védőfluor-vegyülettel van bevonva, amely kiváló víz- és olajtaszító tulajdonságokkal rendelkezik. Az objektív felületét ezáltal könnyebb megtisztítani, és kevésbé érzékeny a szennyeződésekre, a nedvességre vagy az olajos ujjlenyomatokra.

7. Kompatibilis a fényképezőgép fő jellemzőivel és funkcióival
Az objektívek kompatibilisek az alábbi fejlett funkciókkal, amelyek az egyes tükör nélküli kamerákra jellemzők: Fast Hybrid AF, Eye AF, Direct Manual Focus (DMF), Kamerán belüli lencsék korrekciója (árnyékolás, kromatikus aberráció, torzítás), Kamera alapú objektív egység firmware frissítései.