Galéria: Tamron 20mm f/2,8 Di III OSD (tesztfotók)

0

Sorra vettük a Tamron tavaly év végén megjelent nagy fényerejű fix gyújtótávolságú, Sony E bajonettes MILC-ekhez készült objektívjeit. Elsőként a 20mm f/2,8 Di III OSD-vel készült képeket osztjuk meg, ahogy az objektíveket bemutató cikkek közül is elsőként erről az objektívről lehet majd olvasni.

Az ultranagy látószögű objektívvel igyekeztünk a lehető legtöbb szóba hozható témát elővenni, mivel közelfényképezéshez is igazán jók ezek az objektívek (1:2 leképezési arányt kínálnak), így makró jellegű fotókat is készítettünk, de nem maradtak ki természetesen az épületfotók, na és persze a remek fényerő miatt az asztrotájképek szerelmeseinek is szóba jöhet ez az objektív, így ilyet is lőttünk. Igaz, az első alkalommal enyhén bepárásodott az égbolt, ami miatt enyhe halo figyelhető meg a csillagok körül, de nagy szerencsénkre a tegnapi nap este ismét derült égboltnak örvendhettünk, így megismételtük az éjszakai tesztképeket is – de ezúttal már a Hold fénye mellett.

Érdemes megnézni a nyitott blendével készült fotókat, hiszen elképesztő rajzolattal rendelkezik az objektív!

Az első tapasztalataimról korábban már osztottam meg néhány gondolatot, a részletes cikkünk pedig jövő héttől lesz olvasható!

Tamron 20mm f/2,8 Di III OSD tesztfotók