Ilyen lesz a Canon EOS R5!

0

Bár a koronavírus miatt elmaradt Japánban a február végére tervezett CP+ 2020 szakmai kiállítás, ahol a Canon bemutatta volna a fejlesztés alatt álló profi, stabilizált full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépének prototípusát (vagy makettjét), a japán DC.Watch magazin szerkesztőjének lehetősége volt közelebbről szemügyre venni a gépet és róla fotókat készíteni.

Ennek a lehetőségnek köszönhetően tudhatjuk, hogy a gép dupla kártyafoglalattal rendelkezik majd, egy CFExpress és egy SD aljzatot kínál.
A képek alapján pedig az is kiderül, hogy fókuszkart (joystick) is kínál majd az EOS R5, viszont az EOS R-ben megjelent érintésérzékeny kapcsoló (touch bar) nem kerül át az R5-be.
Sajnos a bekapcsoló gomb az EOS R5 esetében is bal oldalon lesz, pedig én bíztam benne, hogy azért egy profi gépnél ilyen bakit nem tesz majd a Canon. De sebaj, maximum rövid elalvási időt állítunk be és egyszerűen csak az exponáló gomb félig lenyomásával ébresztjük majd fel és akkor nem kell bal kézzel nyúlkálni.

Az EOS R5 mellett a bejelentés előtt álló RF 100-500-as telezoomról is készült kép.