Galéria: Tamron 24mm f/2,8 Di III OSD (tesztfotók)

0

A legutóbbi Tamron cikkünkkel kezdtük el azt a sorozatot, amelyben a tavaly év végén megjelent nagy fényerejű fix gyújtótávolságú, Sony E bajonettes MILC-ekhez készült Tamron objektíveket vesszük sorra. Most a 24mm f/2,8 Di III OSD M1:2-vel készült tesztfotóinkat publikáljuk, amelyeket természetesen a részletes bemutatócikkünk követ majd.

Mivel egyidőben járt nálunk mind a három (20mm, 24mm és 35mm) fix objektív, így a lehetőségekhez képest igyekeztünk mindhárommal a lehető legtöbb szóba hozható témát lefotózni. Tekintettel arra, hogy közelfényképezéshez is igazán jók ezek az objektívek (1:2 leképezési arányt kínálnak), így makró jellegű fotókat is készítettünk, de nem maradtak ki természetesen az épületfotók, na és persze a remek fényerő miatt asztrotájképeket is készítettünk. Igaz, az első alkalommal enyhén bepárásodott az égbolt, ami miatt enyhe halo figyelhető meg a csillagok körül, de nagy szerencsénkre a tesztidőszak utolsó éjszakáján ismét derült égboltnak örvendhettünk, így megismételtük az éjszakai tesztképeket is – de ezúttal már a Hold fénye mellett.

Érdemes megnézni a nyitott blendével készült fotókat, hiszen elképesztő rajzolattal rendelkezik ez az objektív is!

Beltérben készült képeinkénél modellünk Szabó Nikolett volt, akit még tavaly év végén, a Tamron 24mm-es Di III objektív magyarországi Premierjén fotóztunk.

Tamron 24mm f/2,8 Di III OSD tesztfotók