Bezár az Irista

0

Öt évnyi működés után a Canon a módosított stratégiájára hivatkozva véget vet a felhő alapú képtárhely szolgáltatásának, az Iristának.

A szolgáltatást jövő év január 31-én szünteti meg, e dátumtól kezdődően az összes feltöltött fotó, illetve felhasználói adatok törlésre kerülnek. Kárpótlásként az Irista eddigi tagjai 2 hónapra ingyenesen vehetik igénybe az Adobe Lightroom 1 TB szolgáltatását.

Sajtóközlemény:

A Canon bezárja az Irista szolgáltatást

2019. október 29. – A Canon EMEA ma bejelentette, hogy 2020 január 31. hatállyal bezárja az Irista felhőtárhely szolgáltatását.

A Canon EMEA stratégiát változtat és a felhőszolgáltatások helyett a fényképezőgépek képalkotó technológiájának fejlesztésére koncentrálva inkább azok konnektivitására fókuszál, mint a Canon image Gateway és a Canon Camera Connect.

A Canon EMEA így új együttműködéseket építhet az ügyfelekkel már kapcsolatban álló szolgáltatókkal. Az Irista eddigi felhasználói ennek eredményeként 2 hónapra szóló tagságot kapnak ajándékba az Adobe Lightroom (1TB) szolgáltatásra. A felhasználók részletes tájékoztatást kapnak, hogyan tudják lementeni az Iristán tárolt képeiket a szolgáltatás befejezése előtt. Az egyszerű folyamatról az Irista honlapja is tájékoztat. A 2020. január 31. bezárással az addigi ügyfél adatok is törlésre kerülnek.