Magyarországra érkezett a 108 megapixeles Xiaomi Mi Note 10

0

Tegnap este a Xiaomi magyarországi képviseletének első, közönségtalálkozóval egybekötött sajtótájékoztatóján bemutatták a kínai gyártó aktuális csúcsmodelljét a Xiaomi Mi Note 10-et. A mobiltelefon különlegessége, hogy 108 megapixeles 1/1,33″-es képérzékelőjével a legnagyobb felbontást kínáló készülék a piacon. A Samsung ISOCELL Bright HMX képérzékelő elé egy 7 lencséből álló, optikai képstabilizátort is tartalmazó f/1.63-as fényerejű nagy látószögű objektív került.

Ez azonban csak egy kamera a Mi Note 10 hátlapján lévő 5 közül. A mai kor elvárásainak megfelelően van rajta egy 20 megapixeles szenzorral kombinált ultra nagy látószögű, egy „2× zoomot” kínáló tele (~50 mm-es kisfilmes gép látószögének megfelelő látószöggel) 12 megapixeles szenzorral és egy „10× hibrid zoomot” kínáló másik tele 5 megapixeles képérzékelővel. A közeli témák nagy nagyítással való fotózását külön makró objektív segíti, ami elé egy 2 meapixeles szenzor került. Az élességállítás sebességéről fázisérzékelős rendszer gondoskodik.

A Xiaomi Mi Note 10 különlegessége a nagy zoomtartományon és kiemelkedő felbontáson túl, hogy kevés fény mellett többszörös expozíció használatával képes lélegzetelállító, zajmentes képek készítésére, ráadásul az így készült képeket valamiféle RAW formátumban is el tudja menteni, hogy utófeldolgozással még többet hozhassunk ki a felvételekből.

A Xiaomi a videósoknak, vloggereknek is kínál érdekességet a Mi Note 10-ben, a videók ugyanis Vlog módban is rögzíthetők, jelentősen megkönnyítve a videók feldolgozáskori színbeállítását. Ráadásul makró módban akár 960 kép/mp-es felvételi sebességre is képes, amivel látványos szuperlassú felvételek készíthetők. A hátlapi kamerákat az előlapon egy hatodik, 32 megapixeles selfi kamera egészíti ki.

A képek megjelenítéséről egy 6,47 col képátlójú ívelt AMOLED kijelző gondoskodik, ami alá a mai divatnak megfelelően ujjlenyomat olvasót építettek. A kijelzőt és a hátlapot is a Corning Gorilla Glass 5 technológiájú üveg borítja. A képfeldolgozáshoz szükséges teljesítményt a Samsung Snapdragon 730-as platform biztosítja, amit egy 5260 mAh-s akkumulátor lát el energiával. A lítiium-ion cellát akár 30 W-os teljesítménnyel is tölthetjük, így abban percek alatt komoly mennyiségű energia pótolható.

A készülék ajánlott bruttó fogyasztói ára 199.000 forint, és éjfekete, hajnalzöld illetve gleccserfehér színekben november végétől lesz rendelhető a legnagyobb hazai online és offline áruházakban.