Új belépőszintű MILC: Olympus PEN E-PL10

0

Az Olympus belépőszintű tükör nélküli fényképezőgép családja legutóbb 2016-ban frissült, akkor jelent meg az E-PL8, amelyet utód csak az ázsiai és észak-amerikai piacon követett (E-PL9).
Most az európai piacokra is megérkezett az új, napjaink elvárásainak eleget tevő, frissített modell, amely az E-PL10 nevet kapta.

Az új fényképezőgép immár támogatja a UltraHD videófelvételt, valamint az E-PL8 mellékelt, külön felszerelhető kis vakuja helyett immár beépített, felpattanó vakut használhatunk. Cserébe viszont megszűnt a korábbi kiegészítő csatlakozó, így már elektronikus keresőt opcionálisan sem illeszthetünk a vázra (korábban ezt a vakupapucsba és az alatta elhelyezett kiegészítő aljzatba illeszthettük). LCd-je felfelé és lefelé is dönthető, így akár földfelszín közeli felvételeket is könnyedén készíthetünk, de a szelfizés szerelmesei is örülhetnek, hiszen a kijelző lehajtásakor a gép automatikus átvált szelfi üzemmódba.

Bár induló modellnek számít, sorozat sebessége ennek ellenére remek, hiszen mechanikus zárral 8,6 kép/mp érhető el, míg elektronikus zárra váltva – csendes módban akár 14,1 kép/mp is rendelkezésre áll.

A szenzorstabilizálás maradt a korábban is elérhető, 3,5 Fé előnyt nyújtó szenzor eltolásos.

Az Olympus PEN E-PL10 váz 200 ezer Ft-ért, az M.Zuiko Digital ED 14-42mm f/3,5-5,6 EZ objektívet is tartalmazó kit pedig 250 ezer Ft-ért lesz kapható a hó végétől.

Az Olympus PEN E-PL10 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 17,3×13 mm-es, 16,1 Mpixeles LiveMOS szenzor
  • 3 tengelyes szenzorstabilizálás, 3,5 Fé előny
  • ISO200-25600 érzékenység, 1/3 Fé lépésköz, ISO100-ra kiterjesztés
  • Objektív: micro FourThirds (MFT) bajonett
  • Elektronikus kereső nincs
  • TruePic VIII képfeldolgozó processzor
  • 8,6 kép/mp sorozat sebesség mechanikus zárral, 14,1 kép/mp elektronikus zárral
  • Rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • RAW formátum támogatása
  • Módválasztó tárcsa
  • LCD: 3″ 1,04 millió képpontos, kapacitív érintésérzékeny, fel-le dönthető (80 fok felfelé, 180 fok lefelé)
  • 3840×2160 pixeles Ultra HD (4k) videórögzítés (30 kép/mp) sztereó hanggal, max. fél óráig
  • LiveGuide élőkép mód a beállítások vizuálisabb elvégzéséhez
  • LiveComposite hosszú expozíciós mód
  • 16 féle művészi szűrő
  • Automatikus expozíció sorozat
  • HDR sorozat
  • Live Time – LiveView időzített frissítés hosszú expozíciónál
  • Beépített Wi-Fi adapter, okostelefonról vezérlés lehetősége
  • Automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed micro USB2.0 és micro HDMI csatlakozás

Részletes adatok a hírünk alatt elérhető adatlapon találhatók!

Sajtóközlemény:

Már Európában:
Ragadd meg a kreativitás lehetőségeit az új Olympus PEN E-PL10 fényképezőgéppel!
Megérkezett az Olympus PEN E-PL10, mely az esztétika és a technológia ötvözeteként emeli a fotózást egy újabb szintre

2019. november 20., Hamburg – Az Olympus ma bemutatja új Olympus PEN E-PL10 fényképezőgépet az európai piacokon. A kreatív lehetőségek széles skálájával büszkélkedő, kompakt méretű, könnyű és gyönyörű kivitelű E-PL10 tökéletes választás mindazok számára, akik okostelefonnal és belépő szintű fényképezőgéppel már magabiztosan fotózva keresik a továbblépés lehetőségét.
A 14-42mm zoomobjektívvel is egy fél liter víz súlyánál könnyebb E-PL10 sokoldalú használhatóságával és kifinomult megjelenésével egy egyszerre nagyteljesítményű fényképezőgép és stílusos kiegészítő is egyben. Nem kell kompromisszumot kötni sem a design, sem a képminőség terén – hiszen a szenvedély megköveteli a minőséget.
A már elérhető Olympus PEN E-PL10 fehér, barna, illetve fekete színben, vázként, vagy objektívvel kitben is választható.

Az Olympus PEN E-PL10 kifejezetten a fotózás mai igényeinek megfelelően került kifejlesztésre, kiváló csatlakoztathatósággal, könnyű kivitelben, nagy tudással, kategóriájának élvonalát jelentő képstabilizátor rendszerrel és képminőséggel – egy kifejezetten kreatív tartalmak megalkotására optimalizált egységben. E klasszikus design-műalkotás egyszerű kezelhetőségének köszönhetően csak a végeredményre összpontosíthatunk, nem a műszaki adatokra – mivel kiváló teljesítményt biztosít.

A szenvedély megköveteli a minőséget: az Olympus technológiai megoldásai lenyűgöző képek és videofelvételek készítését teszik lehetővé
Az E-PL10 olyan, kiváló minőségű képek és videofelvételek készítését teszik lehetővé, mely minden leendő tartalomkészítő igényeit kielégíti. A vázba épített képstabilizátor1 technológia, a 16MP Live MOS szenzor és – az Olympus professzionális modelljeiből ismerős – TruePic VIII képprocesszor által a fényképezőgép kiváló eredményt garantál minimális képzaj mellett akár éjszaka, sötétben, beltéri témák megörökítésénél is – vagy 4K, illetve Full HD videofelvételek készítésekor, valamint teleobjektívvel használva.

Könnyed kezelhetőség és egyszerű csatlakoztatás: szelfikre optimalizált, lenyitható kijelző, okostelefon-elérhetőség Bluetooth és Wi-Fi segítségével
Az E-PL10 géppel – annak egyszerű és intuitív kezelhetőségének köszönhetően – nem maradhatunk le a tökéletes pillanatokról. Csak megérintjük a témát az LCD kijelzőn az élességállításhoz és a kép elkészítéséhez (Touch AF Shutter). Ha a kijelzőt lenyitjuk, a gép automatikusan Selfie módra kapcsol az egyszerű szelfikészítés érdekében. Használhatunk e-Portrait üzemmódot is a ragyogóbb, simább bőr tónusokért, vagy videofelvétel üzemmódba kapcsolhatunk egy egyszerű mozdulattal az érintőkijelzőn. A kijelző különböző pozícióba állításával különleges látószögekből is készíthetünk kiváló felvételeket.
A beépített Wi-Fi és Bluetooth csatlakozás gondtalan, gyors adatátvitelt biztosít okostelefonra – az ingyenesen letölthető Olympus Image Share (OI.Share) alkalmazásnak köszönhetően bárhol és bármikor. A legújabb OI.Share alkalmazás „How to” videókat, valamint a különféle fotós helyzetekre ajánlott hasznos tippeket és trükköket is – gyakorlatilag egy virtuális használati segédletet – tartalmaz, kifejezetten az E-PL10 géphez.

Engedd szabadjára kreativitásod: a lehetőségek széles skálája áll rendelkezésünkre a Művészi szűrőkön keresztül az M.Zuiko objektívek teljes választékáig
A Művészi szűrő („Art Filter”) funkció – melyet az Olympus úttörőként épített be gépeibe a képek még különlegesebb, még kreatívabb átformálása érdekében – mindmáig a PEN használók egyik nagy kedvence. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a 16-féle különböző Művészi szűrőből, az Olympus egy új funkciót, a Fine Tune2 (finomhangolás) opciót építette be a fényképezőgépbe, mely a Művészi szűrők hatásszintjének beállítását teszi lehetővé – miközben a lehetséges eredményt már láthatjuk is a kijelzőn.
Auto módban a gép felismeri a különféle fotós szituációkat és automatikusan kiválasztja az optimális beállításokat. Az Advanced Photo üzemmód még inkább támogatja az Olympus PEN rajongók kreatív elképzeléseinek megvalósítását olyan beállítás-egységekkel, melyek egyébként haladó fotós tudást igényelnének. A Multi Exposure beállítással bárki képes multiexpozíciós fotó készítésére – az autók lámpáinak fénycsíkjai, illetve a csillagjárás témája pedig rendkívül egyszerűen a Live Composite móddal örökíthető meg. A csendes üzemmód – mely a kioldó hangját és a működést visszajelző hangokat némítja – már elérhető a P, A, S és M módokban, valamint az AP módban.
A kompakt méretű, könnyű és nagyteljesítményű M.Zuiko objektívek sokfélesége tovább növeli a kreativitás lehetőségeinek tárházát: az Olympus PEN használók örök kedvencei között találjuk a fényerős fix objektíveket, mint például az M.Zuiko Digital 45mm F1.8 modellt, vagy a lenyűgöző mélységélességet biztosító ED 30mm F3.5 Macro objektívet. A jelenleg több mint húszféle Olympus M.Zuiko objektív mellett a megfelelő – opcionális – adapterekkel több száz további objektívet is használhatunk.

Minden helyzetben tökéletes: könnyebb, mint egy kisüveges víz (akár objektívvel is) – valamint háromféle színben érhető el
Az E-PL10 fehér, fekete és barna színben érhető el. A színek, illetve a felületek gondos kiválasztásának eredménye a letisztult, harmonikus megjelenés, mely mindenféle outfittel tökéletesen passzol.
A fekete modell ráadásként sötét fém részeket kapott a hagyományos acél színű változat helyett – mely így a tökéletesen fekete kivitel különlegességét eredményezi.
Ha a 14-42mm standard kit objektívvel szereljük, a fényképezőgép még mindig könnyebb, mint egy félliteres vizes palack!

Az Olympus PEN világáról érdekes cikkek, valamint tippek és trükkök találhatók a www.olympus.hu/lifestyle weboldalon – emellett látványos tartalmakért érdemes felkeresni a hivatalos @olympus_pengeneration Instagram oldalt is!

Olympus PEN E-PL10 FŐBB JELLEMZŐK:

  • Kompakt és könnyű váz, kifinomult design
  • Elmosódásmentes eredmény éjszaka is – vagy akár teleobjektívvel használva
  • Lehajtható kijelző
  • Egyszerű használhatóság – a kreatív lehetőségek széles skálájával
  • 16,1 MP Live MOS szenzor a híres SSWF szenzortisztító technológiával
  • Vázba épített képstabilizátor akár 3,5 FÉ lépésnyi korrekcióval1
  • Nagysebességű TruPic VIII képprocesszor a tiszta képekhez (minimális zajjal)
  • 4K videofelvétel-kompatibilitás, állókép-rögzítéssel
  • 8,6 kép/mp – nagysebességű sorozatfelvétel
  • Méretek: Sz 117,1mm x Ma 68mm x Mé 39mm
  • Tömeg kb. 332g (csak váz), 380g (akkumulátorral és SD kártyával)

Elérhetőség / árak
Az Olympus PEN E-PL10 már elérhető – 199.990.- HUF3 javasolt fogyasztói áron – kitben pedig az M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ objektívvel 249.990.- HUF3 javasolt fogyasztói áron.
Mint minden Olympus fényképezőgép és objektív, az E-PL10 ingyenes hat hónapos jótállási idő-hosszabbítással kapható4 – ehhez mindössze a MyOlympus rendszerébe kell regisztrálnunk: http://my.olympus.eu

Válogatott kiegészítők (külön beszerezhető termékek)
Stílusos divatkiegészítők széles választéka áll rendelkezésünkre a különleges szíjaktól kezdve a trendi bőr táskákon át a mintás objektív-zsákokig – még kifinomultabbá téve megjelenésünket.
Az Olympus PEN sorozathoz különösen jól illik az Olympus Bucket Bag zsáktáska, valamint a különleges vállszíjak.

További információ: www.olympus.eu/pen.

Az Olympus PEN történet: „olyan könnyedén hordozható és egyszerűen kezelhető legyen, mint egy toll”
Az első Olympus PEN gépet a híres tervező, Yoshihisa Maitani alkotta, 1959-ben. A fényképezőgép elérhető volt a fiatalok számára is, ráadásul gond nélkül hordozható és kezelhető volt – mint egy toll. Az egyik legkisebb 35 mm-es fényképezőgépnek számított a maga korában. Az első PEN fényképezőgép forradalmasította a piacot és új divatot teremtett a hatvanas és hetvenes években.
Mind a mai napig az Olympus PEN sorozat fényképezőgépei azonos irányelv mentén születnek: elegáns, klasszikus design, olyan egyszerű használhatósággal, mint egy toll esetében.

1 Akár 3,5 zársebesség-lépés kompenzáció. M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ objektív f=42mm (35mm ekvivalens érték: f=84mm) gyújtótávolsággal. A CIPA szabvány szerint, két tengelyen mérhető elmozdulás (elfordulás / döntés) esetén.
2 Csak Pop Art I és Soft Focus esetén.
3 Ajánlott fogyasztói ár
4 A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva. A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el: