Ricoh Theta SC2

0

A Ricoh idén év elején mutatta be Theta Z1 360 fokos panoráma kameráját, amelybe 1″ típusú nagy felbontású szenzor került. A meglehetősen borsos áron kínált (jelenleg 1000 euró) modell nem mindenki tudja (vagy akarja ennyiért) megvenni, így a kisebb összeget gömbpanoráma készítésre szánó felhasználóknak is új eszközt fejlesztett a japán gyártó.

A Ricoh Theta SC2 a korábbi SC felfrissített változata, amely már szintén kínál 4k videófelvételi lehetőséget, max. 30 kép/mp frissítéssel. Bár videózás során nagyobb felbontást kínál, mint a Theta SC, a szenzor felbontása és mérete változatlan, az SC2-ben is 1/2,3″ típusú, 12 Mpixel effektív felbontású képérzékelő dolgozik.
A Theta SC2 is ugyanarra a koncepcióra épül, mint a korábbi Theta modellek, azaz dupla szenzorának és objektívjének köszönhetően egyetlen expozícióból képes 360 fokos panorámát készíteni, amelyek feltölthetők a theta360.com-ra, s tovább oszthatók a közösségi oldalakra.
A Google-lel való együttműködésnek köszönhetően a Street View alkalmazás is képes felismerni Wi-Fi-n a kamerát, s a vele készült panorámák a Street View-ba is feltölthetők.

Live közvetítést ez a modell nem támogat, az megmarad a Theta V és Theta Z1 modelleknek.
Belső memóriája 14 GB kapacitású, így bőséges helyet biztosít felvételeinknek.

A Ricoh Theta SC2 ára 380 euró lesz, hasonlóképp a Theta V-éhez (a Theta V-be ugyanilyen szenzor került, 19 GB memóriát kínál, támogatja a Live megosztást is, így kicsit érthetetlen ez az árazás).