Példaértékű lépés: nem tömöríti újra a JPEG képeid a Twitter!

0

Bár nem kifejezetten a közösségi fotómegosztást és munkáink népszerűsítését szolgálja a Twitter, inkább csak afféle itt vagyok, épp ezt csinálom dologra jó, a tegnap bevezetett módosítások példaértékűek lehetnének az Instagram és a Facebook számára is!

A legnépszerűbb képmegosztó oldalak ugyanis azon túl, hogy felbontás korlátot használnak, a feltöltött képeket újra is tömörítik. Köztudott, hogy a Facebook rettenetes minőséget nyújt a JPEG képekhez, brutális erős képtömörítést használva, de az Instragram sem szereti a fotósokat, ők még a felbontást is bőven butítják: ma már egy átlag monitor felbontásának csak a töredékét engedik az Instragram posztok.

A Twitter eddig hasonlóképpen erősen tömörítette a feltöltött JPEG képeket, mostantól azonban ezt nem teszi. Legalábbis 8 Mpixeles felbontásig nem (1:1 oldalarány esetében 16 Mpixelig).
Üröm az örömben, hogy ettől függetlenül a szerző nevét, a copyright információkat, illetve egyéb adatokat tartalmazó EXIF metaadatokat továbbra is eltávolítja a Twitter a feltöltött képekből.

Lehet, hogy itt az ideje átállni a már félig szétnerfelt Instrargramról a Twitterre?