Új gimbalok és egy time-lapse kiegészítő a FeiyuTech-től

0

A FeiyuTech bejelentette új termékeit, amelyek között három motorosan stabilizált gimbal és egy time-lapse készítéshez használható érdekesség is megtalálható.

Továbbfejlesztették a korábbi FeiyuTech Vimble 2-t, amely immár kétféle verzióban érhető el: a 2S az okostelefonokhoz, a 2A pedig az akciókamerákhoz készült. Mindkét változat megtartotta a teleszkópikusan kinyújtható karját, amely 18 cm-rel hosszabbítja meg a markolattól a befogó pontig a gimbal testét, így azokat szelfizésre is alkalmassá teszi.
A FeiyuTech Vimble 2A és 2S 127 amerikai dolláros áron kerül piacra.

A FeiyuTech G6 Max elsősorban tükör nélküli fényképezőgépekhez, vagy könnyebb, kis méretű objektívvel szerelt DSLR-ekhez kínálja a gyártó. Maximális terhelhetősége 1,2 kg. A felxibilis fejnek köszönhetően azonban nem csak fényképezőgépet, de akciókamerát és okostelefont is használhatunk rajta, így igazi univerzális motoros gimbal a G6 Max. Az új dizájnnak köszönhetően az időjárásálló szigetelésekkel rendelkező G6 Max kisebb és könnyebb is, mint a korábbi G6 Plus. Az új fényképezőgépekkel való kompatibilitás érdekében a G6 Max már USB Type-C csatlakozót kínál a távvezérléshez. Egy akkutöltéssel gyári adatok szerint 9 órányi működtetés érhető el a gimbal részéről.
A FeiyuTech G6 Max ára 360 amerikai dollár.

A komolyabb tükörreflexes gépekhez a FeiyuTech AK2000S-t ajánlja a gyártó, amely 2,2 kg-os teherbírásával a profi objektívvel ellátott profi vázakat is elbírja. A továbbfejlesztett algoritmusoknak és gyártó leírása szerint a korábbinál 4× erősebb motoroknak köszönhetően még erőteljesebb és hatékonyabb a stabilizálás. A dupla USB csatlakozó jópár Canon, Nikon és Sony fényképezőgép vezérlését kínálja.
A kényelmesebb videózáshoz külön videós kart is kínál az AK2000S-hez a gyártó.
A gimbalt 450 dollárért vásárolhatjuk meg.

Eddig a gimbalok.
Van azonban még egy érdekesség a FeiyuTech tarsolyában, ez pedig a time-lapse videók készítésénél használható QING, amely a kamera programozott mozgatását teszi lehetőé akár állványon, akár slideren.

3,5 kg-os teherbírásával a legkomolyabb fényképezőgép is használható rajta, a forgatást pedig két tengelyen is képes végezni. A leszerelhető markolat távvezérlőként is használható.
A programozható mozgás vezérlő ára 900 dollár lesz.