Autel Evo II

0

Az amerikai Autel Robotics a CES-en mutatta be új felső kategóriás drón szériájának második generációját, amely három tagot kínál.

Az Autel Evo II drónt az átlagos méretűnek számító 1/2″ típusú szenzorral szerelték fel, viszont képes 8k felbontású, 25 kép/mp frissítésű videók rögzítésére, akár HDR módban, 10 bites mintavétellel, Log mentéssel együtt. 4k felbontásban a képfrissítés 60 kép/mp lehet.
Az Evo II Dual ugyanezen képérzékelő mellett egy másik, hőkamera modult is tartalmaz.

Érdemes megemlíteni, hogy a drónokat úgy alakították ki, hogy az lehetővé tegye a kamerák cseréjét.

Az Autel Evo II Pro nagy méretű, 1″ típusú 48 Mpixeles szenzort használ, amely fantasztikus felbontású fotók és panorámák fotózását kínálja, ugyanakkor 6k videók rögzítésére is alkalmas. Videózásnál itt is elérhető a HDR és a LOG profilok használata. A kamera 28 mm-nek megfelelő kisfilmes objektív látószögét kínálja, rekesze f/2,8-11 között állítható. Sebessége akár 72 km/óra is lehet, hatótávolsága pedig becslések szerint 9 km.

A drónt 12 optikai érzékelővel és 2 szonárral vértezték fel a 360 fokos ütközésvédelem érdekében, a leszállást 2 LED-es fényforrás segíti.
Az akkumulátor 7100 mAh kapacitású, amely 40 perc folyamatos működést biztosít (35 perc lebegve).
A fotókat és videókat a belső 8 GB-os tárhelyre, vagy microSD memóriakártyára menthetjük, utóbbiakból akár 256 GB-osat is használhatunk.

A levegőből történő videózás szempontjából izgalmas szolgáltatása a Dynamic Track 2.0 nyomkövető üzemmód, amely mesterséges intelligenciával támogatott témafelismerés segítségével kínál automatikus követő módot.

Az Autel EVO II ára 1500 amerikai dollár lesz, míg a Pro változatért 1800 dollárt kérnek.