Jön az ideális haladó-amatőr/félprofi Canon MILC?

0

A Canon tükör nélküli EOS R szériája idén több új tagot is kaphat, egyrészt a már korábban pletykált nagy felbontású modellt, az EOS RS-t (vagy egyes források szerint EOS R5-öt – az eltérés valószínűleg a képen nem túl jól látható felirat miatt adódhat, bár képet még senki sem publikált a bejelentés előtt álló gépről…), másrészt egy kisebb felbontású, így várhatóan kedvezőbb árú modellt is, az EOS Rm-et (vagy EOS R6-ot).

Úgy szól a fáma, hogy a gép 20 Mpixeles felbontású full-frame CMOS szenzort kap, ami viszont ennél sokkal izgalmasabb, hogy ez a modell is kínál majd szenzorstabilizálást, amely a Canon MILC-ekből már nagyon hiányzik!
A sorozat sebessége 12 kép/mp lehet redőnyzárral, vagy 20 kép/mp elektronikus zárral (utóbbi esetben nyilván a vakuhasználatot el lehet felejteni).
Videózni a szokásos UltraHD felbontásban tud majd, a képfrissítés maximuma viszont nem 30 kép/mp lesz, hanem 60, azaz a 4k videóknál is lesz lehetőség enyhe slow-motion trükkök alkalmazására.

A bejelentésre az EOS 850D-hez képest kicsit tovább kell várni, ugyanis valószínűleg csak májusban jelenik majd meg ez a gép (esélyes, hogy az EOS RS/EOS R5 az EOS 850D-vel együtt jelenik meg február végén).