Február végén érkezhet a Canon EOS 850D

0

A Canon valószínűleg február végén (még február 27-e előtt) jelenti be idei első APS-C szenzoros tükörreflexes gépét, a 24,1 Mpixeles szenzorral szerelt EOS 850D-t.

A 800D utódának szánt fényképezőgép előreláthatóan túl sok újdonságot és fejlesztést nem kap, hiszen a jelenlegi pletykák szerint szenzora és fókuszrendszere is változatlan lesz (utóbbi a 800D-nél használt 45 keresztszenzoros).

A videófelvétel terén lesz ugyan előrelépés, de a 4k 30 kép/mp videós képesség ma már alapvetőnek számít.
Kicsit gyorsulhat a sorozatfelvétel is, amely az EOS 800D 6 kép/mp-e helyett az új modellben 7 kép/mp lehet (vagy LiveView módban 7,5 kép/mp).
Apropó LiveView, természetesen marad a DualPixel CMOS AF, azaz LCD-s élőképnél is elérhető lesz a gyors autofókusz.

Külsejében is változik majd az új gép, hiszen végre szakít az EOS xxxD szériánál elterjedt külön Av/expozíció korrekciós gombbal, amelynek funkciója a rekesz, illetve expozíció kompenzáció beállítása volt az elülső vezérlőtárcsával. Az EOS 77D-hez hasonlóan az EOS 850D is megkapja a hátsó tárcsát, amely a rekesz beállításán (manuális módban) és az expozíció kompenzáció (félautomata módban) közvetlen módosításán túl a négy irányú navigáló funkciókat is ellátja majd. Ezen felül ez a széria is kap végre egy AF On gombot, így nem csak az exponáló gombbal lehet majd az élességállítást kezdeményezni.

Ami a gép tetejét illeti, az üzemmódválasztó tárcsáról eltűnnek a közvetlenül választható témamódok, ezt az SCN mód váltja fel, amelynek kiválasztása után a menüben vagy a hátsó 3″-os érintésérzékeny, kihajtható és elforgatható LCD-n adhatjuk majd meg, hogy melyik témamódot szeretnénk használni.

A váz 515 grammot nyom majd, 15 grammal kevesebbet, mint az EOS 800D.