Hivatalos: Fujifilm X100V

0

A Fujifilm a Londonban tartott X Summit rendezvényén bejelentette új, APS-C szenzoros prémium kompaktját, az X100F utódjaként megjelent X100V-t.

Az új modellbe ezúttal is a legfejlettebb szenzor került, méghozzá az X-T3-ból érkezett 26,1 Mpixeles X-Trans 4 CMOS. Megújult az objektív is, imár két aszférikus tag is dolgozik benne, amely a képsarkok élesebb leképezésében segít. Igaz, a gyújtótávolság és a fényerő maradt a régi: 23mm f/2, amely látószögben és mélységélességben megfeleltethető kisfilmes rendszerben egy 35mm f/3 objektívnek.

Szintén az X-T3-ból örökölte a csúcskompakt a dönthető LCD-jét, amely nem csak fel-le dönthető, de jobb irányban ki is hajtható. Megmaradt a hibrid (optikai átnézeti + OLED elektronikus) kereső, amelynek nagyítása, illetve a benne lévő OLED kijelző felbontása is nőtt az elődhöz képest, valamint a fényereje és a színtér lefedettsége is jobb lett.

Gyorsabb lett a sorozatfelvétel is, az X-T3-hoz hasonlóan itt is elérhető 11 kép/mp mechanikus zárral, illetve 1,25×-es kivágás esetén elektronikus zárral 30 kép/mp is használható. Javult a fókuszrendszer, több fókuszmező áll rendelkezésre, illetve -5 Fé érzékenység is elérhető.
Érdemes megemlíteni, hogy az opcionális AR-X100 szűrőtartó és a PRF-49 védőszűrő alkalmazása esetén a gép időjárásállónak tekinthető, azaz cseppállóságot kínál (a szűrőtartó adapter nélkül a bekapcsoláskor előre mozduló objektív miatt nem kínál cseppállóságot a gép).

Korunk elvárásainak megfelelően a gép végre Type-C USB csatlakozót kapott, amelyről az akkumulátor gépen belüli töltése is megoldható (az USB-ről táplált működtetés lehetőségéről nincs információnk).

A Fujifilm X100V ezüst változata február végétől lesz kapható, a teljesen fekete változatra márciusig kell várni. Áruk 1300 angol font lesz (~1500 euró).

A Fujifilm X100V főbb jellemzői:

 • Képérzékelő: 26,1 Mpixel, APS-C méretű X-Trans 4 CMOS szenzor
 • Érzékenység: ISO160-12800 1/3 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO80, ISO100, ISO125, ISO25600 és ISO51200-ra
 • Objektív: 35 mm ekv. gyújtótávolság, f/2 fényerő, 10 cm-es makró közelpont
 • hibrid átnézeti/elektronikus kereső, 95% lefedettség, 0,52×-es nagyítás, 3,69 millió képpont, 1500 cd/m2 fénysűrűség, 97% sRGB lefedettség, 100 kép/mp képfrissítés
 • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
 • 1/32000 mp-es maximális zársebesség és beépített 4 Fé-es ND szűrő a nyitott blendés fotózáshoz
 • beépített vaku és vakupapucs
 • RAW formátum támogatása
 • akár 11 kép/mp sebességű sorozatfelvétel, 1,25×-es kivágással 30 kép/mp
 • LCD: 3″, 1.620.000 szubpixel, érintésérzékeny, le-fel dönthető
 • Ultra HD (3840×2160 pixeles) és Cinema 4k (4096×2160 pixeles) videórögzítés (30p, 25p, 24p), max. 10 percig, FullHD-ben max. 15 percig
 • 120 kép/mp Full HD Slow-motion felvétel (max. 6 percig)
 • 10 bit 4k kimenet HDMI-n keresztül, 4:2:2 kvantálással
 • fázis-különbség és kontraszt alapú hibrid automatikus élességállítás 425 fókuszpont, -5 Fé érzékenység, arcfelismerés, kézi fókusz
 • beépített Wi-Fi vezérlő
 • SD/SDHC/SDXC kártyahely
 • Li-ion akkumulátor
 • USB Type-C és microHDMI csatlakozás

Sajtóközlemény:

Bemutatjuk a “FUJIFILM X100V”-t
Az egyetlen.

A FUJIFILM vállalat (Elnök: Kenji Sukeno) örömmel jelenti be a FUJIFILM X100V-t (X100V), a legújabb verzióját az ikonikus, hordozható és szórakoztató X100 kompakt digitalis fényképezőgép sorozatnak.

A Fujifilm X100 sorozatának ötödik iterációja, az X100V egy jelentős frissítés a korábbi modellekhez képest. Egy újonnan tervezett 23mmF2 lencsével, fejlett hibrid kereső fejlesztéssel, időjárásállósággal* és egy új dönthető hátsó LCD monitorral rendelkezik számos más frissítés mellett. A legújabb generációs X-TransTM CMOS 4** érzékelő és az X-Processor 4 képfeldolgozó motor segítségével, az X100V minden kreatív felhasználót a szakemberektől a mindennapi képalkotókig egy könnyen használható, mindenre alkalmas és kifinomult eszközzel látja el, amely hihetetlen képminőséget biztosít mind állóképek, mind videofelvételek készítésekor.

Az X100V főbb jellemzői és funkciói:
Újratervezett forma a képalkotók igényeihez
Az X100V időtlen vázának felső és alsó burkolata egy darab alumíniumból készült, ami finomított és klasszikus kameratestet eredményez, tiszta szélekkel. A gyönyörű aluminium szatén bevonat, a markolaton, az ISO tárcsán és az objektív tubusán végzett apró finomítások kényelmes fogást és kezelést biztosítanak. Az időjárásállóság első alkalommal jelenik meg az X100 sorozatban, abban az esetben, ha az opcionális AR-X100 adaptergyűrűt és PRF-49 védőszűrőt csatlakoztatja az X100V vadonatúj objektívéhez. Ezenkívül egy új, kétirányba dönthető LCD érintőképernyő került a kamera hátoldalára, és újabb előnyt biztosít a sorozat számára, mivel intuitív érintőképernyő-vezérlést biztosít, így a fotósoknak még több lehetőséget kínál a képek megtekintésére, a komponálásra és a fotózásra.
Egy új objektív, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki bármelyik felvételéből.
Az X100V egy új, 23mmF2.0 lencsével rendelkezik, amely biztosítja, hogy az X-TransTM CMOS 4 érzékelő minden részlete gyönyörűen életre keljen. Továbbfejlesztve a jobb felbontás érdekében, ez az objektív jelentős előrelépést jelent a korábbi X100 verziókhoz képest, de továbbra is ugyanazt a méretet és kompatibilitást biztosítja, mint az elődei. WCL/TCL konverziós lencsék használata, miközben megmarad a 4 fényértékes belső ND szűrő.

Az X100V szívében a legkorszerűbb X-TransTM CMOS 4 érzékelő és az X-Processor 4 képfeldolgozó motor kombinációja található. A kivételes 26,1MP-es érzékelő háttérvilágítással rendelkezik, hogy maximalizálja a minőséget és a dinamikatartományt, míg az egyedi színszűrő elrendezés csökkenti a moiré hatást és a fals színvisszaadást aluláteresztő szűrő használata nélkül. A kiváló képminőséget a négymagos X-Processor 4 egészíti ki. Ez a nagyteljesítményű CPU nemcsak a képek gyors és zökkenőmentes feldolgozását biztosítja, hanem egy új algoritmusnak köszönhetően növeli az AF teljesítményt -5EV esetében is.

Lásd másképp a világot
Az X100V nagy mértékben továbbfejlesztett hibrid keresője lehetővé teszi a fotók készítőinek, hogy képeik elkészítése érdekében gyorsan és egyszerűen válthassanak a 0,52x-es nagyítású optikai kereső (OVF) vagy a 3,69 millió képpontos OLED elektronikus kereső között. 95%-os képátfedésűa OVF parallaxis-korrekciós keretet biztosít, hogy Ön folyamatos képet kapjon a világról, ahogy van, míg a kamera EVF-je a kép valós megjelenítését biztosítja annak készítésekor. Az elektronikus távmérős kereső (ERF) kiválasztható úgy is, hogy egy kis EVF jelenik meg az OVF jobb alsó sarkában, ami a felhasználó számára egy további lehetőséget biztosít a képalkotásra.

Több, mint egy fényképezőgép
Az X100V lehetőséget nyújt videófelvétel készítésére 4K felbontásban 30 képkocka / másodperces sebesség mellett illetve 1080p felbontásban 120 képkocka / másodperces sebesség mellett, amelyel szuper lassításos efektek hozhatóak létre. A rendkívüli színhűséget igénylő filmkészítők 10 bites 4: 2:2 szín kimenetű felvételt készíthetnek a HDMI porton keresztül, és felhasználhatják a Fujifilm fejlett színvisszaadási technológiáját, hogy a filmszimulációkat, például az ETERNA-t alkalmazzák videóikban. Ezen kívül a felhasználók számos felvételi funkciót vehetnek igénybe, úgy mint a “monokromatikus szín” vagy a “Color Chrome hatás”, hogy kreatív vízióik közvetlenül a rögzített felvételen köszönjenek vissza

Opcionális tartozékok
Használja a nagylátószögű konverziós lencsét (WCL-X100 II) vagy a telekonverziós lencsét (TCL-X100 II), hogy az X100V rögzített 23 mm fókusztávolságát kiterjessze egy 28 mm-es (0,8x) vagy 50 mm (1,4x) ekvivalens gyújtótávolságra a 35 mm-es formátumú rendszeren.
Adjon hozzá prémium valódi bőr tokot (LC-X100V) az X100V-hez, hogy fokozza a klasszikus megjelenést, miközben a tok teljes hozzáférést biztosít a kamera akkumulátorához és memóriakártyájához, amikor az fényképezőgépen van.

* Az AR-X100 adaptergyűrű és a PRF-49 védőszűrő együttes használatával
** Az X-TransTM a FUJIFILM Vállalat védjegye vagy bejegyzett védjegye. Az érzékelőnek egyedi, nem periodikus színszűrő rendszere van, amely optikai aluláteresztő szűrő használata nélkül csökkenti a moiré hatás és a fals színek megjelenését.