Vízálló Ricoh WG-70

0

A Ricoh WG-60 2018. év végi megjelenése után most kapott friss tagot a Ricoh vízálló kompakt fényképezőgép családja. Igaz, a WG-70 szinte semmi újat nem tud, amit a WG-60 ne tudott volna. Egyébként már a WG-60 sem mutatott fel komoly újdonságokat, leszámítva a FlashAir vezeték nélküli kommunikációt támogató SD kártyával való kompatibilitást, amit a WG-70 immár nem kínál. No nem azért, mintha került volna bele Wi-Fi vezérlő, ami szükségtelenné tenné. Egyszerűen megszűnt a támogatása. Pont.

A Ricoh WG-70 is 16 megapixeles, 1/2,3″-os hátsó megvilágítású (BSI) CMOS szenzorral dolgozik, az érzékenység ISO125 és 6400 között állítható. 14 méterig biztosít vízállóságot 2 órán keresztül (IPX8), valamint 1,6 méterről való leejtésnek is ellenáll. Természetesen por- és fagyálló is a gép.

A képeket 28-140mm (ekv.) gyújtótávolságú zoomobjektív vetíti a szenzorra, amely 5x-ös zoomátfogást kínál f/3,5-5,5 fényerő mellett. Emellett 7,2x-es digitális zoom is választható. A frontlencse körül fehér LED fényforrások segítik a közeli makrófotók készítését. A digitális mikroszkóp üzemmódban immár teljes felbontás is elérhető.
A 9 pontos, kontraszt alapú autofókusz rendszer 1 cm-ről is képes élesre állni. Normál fókuszmódban fél méterről fényképezhetünk. Szolgáltatásai közé tartozik a témakövetés és az arcfelismerés is.

A WG-70 a program automatika módon kívül több, mint 20 témamódot kínál, köztük a vízalatti fotózást és videózást segítő beállításokat, vagy például éjszakai és HDR módokat. Az automatikusan beállított expozíciós értékek +/-2 Fé tartományon belül felülbírálhatók az expozíció kompenzáció segítségével.

Videót továbbra is legfeljebb Full HD felbontásban rögzíthetünk, annak ellenére, hogy a gépben CMOS szenzor dolgozik. A képfrissítés max. 30 kép/mp, a hangfelvétel mono.

A képek komponálását ezúttal is a gép hátulján lévő 2,7″-os, 230 ezer képpontos LCD segíti.

A fényképezőgép beépített vakut, önkioldót, HDMI kimenetet és 68 MB beépített memóriát kínál, mely SD, SDHC vagy SDXC kártyákkal bővíthető. Wi-Fi adaptert ez a modell nem tartalmaz.

A Ricoh WG-70 fekete és narancs színben lesz elérhető március közepétől, ára 280 dollár lesz.