Új hordozható nyomtató a Canontól: PIXMA TR150

0

Épp időben dobja piacra a Canon a legújabb hordozható nyomtatóját, mint ha legalábbis tudnák, hogy július 1-től minden adóalanynak kiállított számlát értékhatár nélkül be kell küldeni elektronikusan a NAV-nak (2021. január 1-től pedig a magánszemélyeknek készült számlákat is). Nyilvánvaló, hogy a számlatömbök kora lejárt, senki se fog kézzel számlát írni, utána pedig kínlódni a NAV rendszerbe felvitellel. Sokkal kézenfekvőbb az elektronikus számlázás, amely nem jelenti azt, hogy ne lehetne egy fotózás után helyben papír alapú számlát adni. Ehhez csak egy elektronikus számlázó rendszerre és egy hordozható nyomtatóra van szükség, mint pl. az A/4-es Canon PIXMA TR150 printer.

De nem csak dokumentumokat nyomtathatunk vele, hanem fotókat is, hiszen a fekete tintatartály mellett színes (négy színű: cián, bíbor, sárga, fotófekete) patron is helyet kapott a nyomtatóban, ezekkel max. 4800×1200 dpi felbontásban készíthetünk nyomatokat.
A kezelést 3,6 cm-es (1,44″-os) monokróm OLED kijelző könnyíti meg, míg a biztonságos használatot a lopás elleni védelemhez használható rögzítés segíti.

A nyomtatást USB-n (Type-C csatlakozón), Wi-Fi-n (2,4 és 5 GHz-et is támogat a nyomtató) és felhő alapú tárhelyen keresztül is kezdeményezhetjük, akár notebookról, akár okostelefonról, vagy tabletről (iOS-es és androidos app is elérhető). A művelethez szükséges energiát a nyomtató USB kábelen kaphatja a notebookunktól, de ha csak telefonnal szeretnénk nyomtatni, akkor elérhető egy beépített lítium-ion akkumulátoros változat is, amivel 330 oldalt nyomtathatunk egyetlen feltöltéssel.

A Canon PIXMA TR150 áprilistól lesz kapható, ára akkumulátor nélkül 260 euró, akkumulátorral együtt 300 euró lesz.