Új kiegészítőket dobott piacra a Joby

0

A Joby új kiegészítőkkel jelent meg a piacon, amelyek főként videózással foglalkozók számára készültek, de az okostelefonnal, illetve tükör nélküli gépekkel dolgozók is találnak köztük hasznos eszközöket.

A GorillaPod Mobile Vlogging Kitet kifejezetten videobloggereknek szánja a Joby, amelyben három termék található:

  • egy Gorilla™ Pog Mobile Rig, ami egy telefon tartóval kiegészített három lábú és cserélhető karú Joby markoló állvány,
  • egy Bluetooth-on vezérelhető Beamo™ Mini LED állandófényű fényforrást, amelyet könnyedén elhelyezhetünk a Joby egyik karján
  • valamint egy Wavo™ Mobile külső mikrofont, amely szintén felfogatható a Joby-ra.

A készletet úgy alakították ki, hogy azok számára is hasznos legyen, akik kis tömegű MILC modellt használnak a videózáshoz (pl. m4/3 rendszer). Így ők is használhatják a markoló állványt, a külső mikrofont és a LED fényforrást is. A készlet ára 200 amerikai dollár.

A Beamo™ Mini LED külön is kapható, az 1000 lumenes fényforrás időjárásálló kivitelű, burkolatát úgy alakították ki, hogy több lámpát is összekapcsolhassunk, így nagyobb fényerővel dolgozhatunk. Mágneses hátsó részének köszönhetően könnyedén felhelyezhető ferromágneses felületekre (pl. vas), de akciókamera tartóba is illeszthetjük. A lámpa ára 70 amerikai dollár.
Létezik egy nagyobb, 1500 lumenes fényáramú LED-es lámpa is, ez a Beamo™ LED, amelyet 90 dollárért kínálnak.

Szintén külön is elérhető a Wavo™ Mobile külső mikrofon, amely rezgéscsillapító talpba helyezhető és így vakupapucsba tolható. A mikrofonhoz okostelefonhoz, illetve fényképezőgéphez használható kábelt is mellékelnek és persze nem marad ki a szélzajcsökkentő huzat sem a készletből. A mikrofon ára 40 amerikai dollár.

Ebből is készül egy komolyabb modell, amelynek szélesebb a frekvencia átvitele (35 Hz – 20kHz, szemben a Wavo™ Mobile 35 Hz – 18 kHz-ével), nagyobb az érzékenysége (-38 dB, szemben a Wavo™ Mobile -31 dB-ével), de ami fontosabb: szuperkardoid karakterisztikájú, így jóval érzékenyebb az elölről érkező hangokra, mint a hátulról vagy oldalról érkezőre. Ez a mikrofon is rezgéscsillapító talpba csúsztatható és szintén mellékelik hozzá a különböző kábeleket, illetve szélzajszűrő huzatot. A Joby Wavo ára 80 amerikai dollár.

Végül, de nem utolsósorban a Joby StandPoint egy mobiltelefon tok, amely kihajtható lábakkal rendelkezik, így könnyebbé válik a stabil helyről történő videókészítés, de az asztalra rakva a videónézést is könnyíti. A tokból Apple iPhone 11, iPhone 11 Pro, Google Pixel 4 és Pixel 4 XL telefonokhoz készül hozzájuk való változat. Ára 40 amerikai dollár.