4k kamerás gimballal támad a FeiyuTech

0

A FeiyuTech legújabb terméke a Feiyu Pocket névre hallgató, elektronikusan vezérelt, motorikusan stabilizált 4k kamerája, amely könnyebb kezelhetőséget kínál, mint az okostelefonokhoz használható külön gimbalok (nem keverendő össze az okostelefonokhoz kínál VLOG Pockettel!).

A Feiyu Pocket 1/2,5″ típusú, 8,5 Mpixeles felbontású kamerával rendelkezik, amely 120 fokos látószöget adó, f/2,8 fényerejű objektívet tartalmaz. Segítségével állóképek, illetve 4k (3840×2160 pixel) felbontású videók készíthetők, utóbbiak akár 60 kép/mp frissítéssel. A működéshez szükséges energiát lítium-ion akkumulátor adja, egy feltöltéssel 3,5 óra 4k videó, vagy 4,5 óra FullHD videó készíthető. Az akkumulátor töltését a markolaton lévő USB Type-C csatlakozón keresztül végezhetjük, a 10 Wattos töltésnek köszönhetően a teljes töltés mindössze 80 percig tart.

A kamera vezérlését a markolaton lévő gombokkal végezhetjük, az élőképet egy 1,3″-os LCD-n követhetjük nyomon. Az integrált kezelőszervek ellenére a kamerát okostelefonnal is használhatjuk és vezérelhetjük.
A képeket és videókat microSD kártyára menthetjük, amelyből maximum 512 GB-ost használhatunk.
A működési módok között 360 fokos követő módot, hyper-lapse lehetőséget, több féle panoráma készítést, automatikus retusálást kínáló szelfi módot, valamint mozdulatvezérelt sync-motion videót találunk.

Az új, kamerás gimbal leginkább a DJI Osmo Pocket képességeivel vetekszik, de annál nagyobb LCD-t kínál (1″ helyett 1,3″-ost), viszont a kamerája szinte teljesen más (az Osmo Pocketé csupán 80 fokos látószögű, de fényereje f/2, de a szenzor mérete is nagyobb: 2/3″ típusú, illetve az állóképek felbontása is jobb: 12 Mpixeles, mindent összevetve kevés fényben az Osmo Pocket biztosan jobb képminőséget ad, nappali körülmények között viszont nem lesz óriási eltérés, itt a Feiyu Pocket nyerhet a nagyobb látószöge révén).

A Feiyu Pocket 250 amerikai dollárért kerül piacra, amely 120 dollárral kedvezőbb, mint a DJI Osmo Pocket-é.