Fotográfusok az Egészségügyért

0

A RANDOM kortárs fotográfusok csoportja aukciót hirdetett az Egészségügy megsegítéséért. A Facebookon indított licitálás során több neves alkotó fotói vásárolhatók meg, a kikiáltási ár minden tétel esetén 5000 Ft, a liciteket hozzászólásban várják az aukció szervezői. A befolyt összeggel a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványt támogatják.

Sajtóközlemény:

„Fotográfusok az Egészségügyért”
Kortárs fotográfusok segítik a hazai orvosok és nővérek munkáját

A RANDOM – kortárs fotográfusok csoportja izgalmas kezdeményezést indított a magyar fotográfusok és fotóművészek körében, amellyel segíteni kívánja az egészségügyi dolgozók munkáját a jelenlegi nehéz helyzetben. Felhívást hirdetett egy online fotóaukcióra, amellyel a nővérek és orvosok munkáját segítik a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány számára rendezett gyűjtéssel. Az aukciót a Budapest FotóFesztivál is támogatja.

Az aukción részvevő neves alkotók egy-egy fotográfiát ajánlottak fel, amelyre a RANDOM Facebook oldalán publikált képgalériában, kommentben lehet licitálni. A képek méretétől, technikájától és egyediségétől függetlenül minden esetben 5000 Ft áron indulnak el. Az aukció április 19. vasárnap éjfélig tart. A „leütési ár” közvetlen az egészségügyi alapítvány számlájára kerül. A kezdeményezés ötletadója Urbán Ádám fotográfus, a Random csoport tagja, szervezője Mucsy Szilvia fotográfus a Random egyesület elnöke, a Budapest FotóFesztivál igazgatója. Kezdeményezésük fotográfus körökben nagy sikert aratott, pár nap alatt 54 művész ajánlott fel egy-egy alkotást. A szervezők reményei szerint a fotókedvelők körében hamar híre megy a különleges lehetőségnek, amellyel egy fontos ügyért tehetnek egy fotográfia megvásárlásával, így komolyabb összeg gyűlhet össze.

Az aukcióban szereplő alkotók:
Angyal Fruzsina, Bácsi Róbert László, Balázs Zsolt, Balogh László, Bankó Gábor, Bánkuti András, Benkő Imre, Bihari Ágnes, Bődey János, Chikàn Erika, Deim Balázs, Déri Miklós, Diósi Máté, Dudás Nándor Emil, Dusa Gábor, Féner Tamás, Földes Borbála, Gálos László, György Erika, Gyukics Péter, Hajdú D. András, Juhász István, Kállai Márton, Kocsány Kornél, Kolozsi Bea, Márián Gábor, Medgyesy Gábor, Millok Tamás, Monos Gábor, Móricz-Sabján Simon, Mucsy Szilvia, Palotai Mihály, Pataki Ágnes, Perián János, Porkoláb Zsófi, Simon Csilla, Sióréti Gábor, Somogyvári Kata, Spanyár Judit, Spingár-Westerlund Anita, Stiller Ákos, Szabó Jutka, Telkes Tímea, Tóth István, Urbán Ádám, Urbán Tamás, Vachter János, Vajda János, Valczer Hajni, Varga Balázs, Varga Tamás, Végh László, Vékás Magdolna, Walton (Reimholz) Eszter

„Fotográfusok az Egészségügyért” aukció szabályzata

A RANDOM – kortárs fotográfusok csoportja is szeretne segíteni a jelenlegi nehéz helyzetben, ezért tagjaink és magyar fotográfus, fotóművész körökben felhívást hirdettünk egy online fotóaukcióra, amellyel a nővérek és orvosok munkáját segítjük a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány számára rendezett gyűjtéssel.

Az alkotók egy-egy munkát ajánlottak fel, amelyre ebben képgalériában lehet licitálni. A képek méretétől, technikájától és egyediségétől függetlenül minden esetben 5000 Ft kiindulási áron indulnak el.

Az aukció menete:
Az aukció 2020. április 10. 21:00 órától 2020. április 19. 24:00 óráig tart.

A licitet a képek alatt kommentben kérjük beírni.
Érvényes licitnek csak az a hozzászólás számít, melyben kizárólag összeg szerepel (forintban megadva) és magasabb az előző licit összegénél.
A licitlépcső 1 000 Ft.

Az árverésen résztvevők az ajánlatukat nem vonhatják vissza, az kötelező érvényű és visszavonhatatlan.

Az összesítés után értesítjük a vásárlót, elküldve neki az alapítvány számlaszámát, közvetlenük nekik kell majd utalni. Az alapítvány értesít minket a sikeres utalásról, ezután össze tudjuk majd kötni az alkotót a vásárlóval és átadásra kerül a fotográfia.

– A Szervező az árverés teljes összegét a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány számára ajánlja fel, az adomány a nyertes licitálótól közvetlenül az alapítványhoz érkezik.

– Az árverés nyertesét az árverés lezárását követően 24 órán belül a Szervező Facebook üzenetben értesíti.

– Az árverés nyertesének az értesítéstől számított 2 banki munkanap áll rendelkezésére, hogy a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány bankszámlaszámára (11705008-29919907) átutalja az általa felajánlott összeget. A megjegyzés rovatban mindenképp kérjük feltüntetni a RANDOM szót, valamint a megvásárolt kép alkotójának vezetéknevét. (Például: RANDOM / Féner). A 2 napos határidő lejártát követően az alapítvány kizárólag azon utalások listáját küldi meg számunkra, melyek a fenti megjegyzéssel vannak ellátva. Így tehát, ha valamely utalás nem rendelkezik a megfelelő megjegyzéssel, akkor külön értesítés nélkül úgy kell tekintenünk, hogy az árverés nyertese a fizetési kötelezettségének nem tett eleget.

– Amennyiben az árverés nyertese határidőben a fizetési kötelezettségének nem tesz eleget, úgy a Szervező a következő legmagasabb összeget kínáló személyt tekinti nyertesnek.

Köszönjük, hogy mellénk álltok ebben a kiemelten fontos ügyben és együtt segíthetünk a magyar egészségügyi dolgozóknak!

Üdvözlettel,
Mucsy Szilvia a Random elnöke és Urbán Ádám a Random tagja, a kampány ötletadója

JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉS SZABÁLYZAT

Az árverés szervezője: Random – Kortárs Alkotók Fotóművészeti Egyesülete

Az árverés bevétele közvetlenül a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány számlájára kerül a vásárlótól, a szervezőnél nincs pénzmozgás.

A Szabályzat és a Szervező elérhetőségei:
Facebook oldal: www.facebook.com/RANDOM.EXHIBITION/
E-mail: randomhelp2020@gmail.com

1. Az árverésben résztvevő személyek köre:

1.1.
a.) Az árverésben részt vehet minden, 18. életévét betöltött, cselekvőképes személy, aki a Facebookon valós adatokkal regisztrált Facebook-profillal rendelkezik és
b.) vele szemben nem áll fenn semmilyen, a jelen Szabályzatban meghatározott kizáró körülmény, valamint egyebekben is megfelel a jelen Szabályzatnak.
1.2. A Szervező fenntartja a jogot, hogy az Árverésből kizárja azt a személyt, továbbá jogi felelősségre vonást alkalmazzon (kártérítési, esetlegesen büntetőjogi eljárást kezdeményezzen) azzal a személlyel szemben, aki
a.) az árverés menetének befolyásolásával, weboldalának feltörésével, vagy egyéb, nem tisztességes úton kíván az árverés során előnyhöz jutni; és/vagy
b.) más regisztrációs adataival visszaél, vagy valótlan adatokat ad meg.
1.3. Az árverésen résztvevők az általuk tévesen szolgáltatott adatokból adódó valamennyi következményt maguk viselik. Az adatok helytállóságát az árverésen való részvétel során (vagy azt követően) a Szervezőnek nem áll módjában ellenőrizni, ezért ezzel kapcsolatban a felelősség és minden ezzel járó jogi és anyagi következmény minden esetben az adott személyt terheli.

2. Az árverés időtartama:

2.1. Az árverés 2020. április 10. 21:00 órától 2020. április 19. 24:00 óráig tart.

3. Az árverés menete:

3.1. Az árverés során az árverésre bocsátott alkotás alatt kommentben (hozzászólásban) lehet árajánlatot tenni.
3.2. A kikiáltási ár 5.000-Ft.
3.3. Érvényes licitnek csak az a hozzászólás számít, melyben kizárólag összeg szerepel (forintban megadva) és magasabb az előző licit összegénél.
3.4. A licitlépcső 1.000 Ft.
3.5. Érvénytelennek minősülnek azok a licitek, melyek elvesznek, hiányosak, olvashatatlanok, műszaki problémák vagy téves címzés miatt nem érkeznek be hiánytalanul, illetve melyek nem magasabbak az előző licitnél, vagy a licitlépcsőnél alacsonyabb különbséggel haladják azt meg, valamint melyek az összegen túlmenően más információt is tartalmaznak. A Szervező ezen ajánlatokért nem felel. A Szervező olyan korlátozásokért sem felel, melyek az árverésen résztvevő számára a szerver, a szoftver vagy a hálózat üzemzavaraiból erednek.
3.6. Az árverésen résztvevők az ajánlatukat nem vonhatják vissza, az kötelező érvényű és visszavonhatatlan. Az érvényes ajánlatot tevő személy az árverés lezárásáig az ajánlatához kötve marad, mivel az aukciós szolgáltatás jellegéből kifolyólag az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges. Az ajánlati kötöttség időtartama az aukció időtartamával egyezik meg.
3.7. A Szervező az árverés teljes összegét a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány számára ajánlja fel, az adomány a nyertes licitálótól közvetlenül az alapítványhoz érkezik.
3.8. Az árverés nyertesét az árverés lezárását követően 24 órán belül a Szervező Facebook üzenetben értesíti.
3.9. Az árverés nyertesének az értesítéstől számított 2 banki munkanap áll rendelkezésére, hogy a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány bankszámlaszámára (11705008-29919907) átutalja az általa felajánlott összeget, a megjegyzés rovatban a RANDOM szót, valamint a megvásárolt kép alkotójának vezetéknevét kérjük feltüntetni.
3.10. Amennyiben az árverés nyertese a fizetési kötelezettségének határidőn belül nem tesz eleget, úgy a Szervező a következő legmagasabb összeget kínáló személyt tekinti nyertesnek.
3.11. A Szervező vállalja, hogy a vételár beérkezését követő 8 munkanapon belül az alkotót és a vásárlót összeköti egymással a kép vásárlóhoz történő eljuttatásának egyeztetése céljából.
3.12. A Szervező nem vállal felelősséget azért, ha az árverés időtartama alatt a Szervező Facebook oldala technikai okokból időszakosan nem érhetőek el. A résztvevők tudomásul veszik, hogy az árverés technikai infrastruktúrájának tartalma, teljesítménye, üzenet- és adatátviteli, valamint válaszadási sebessége a kiszolgáló technológia függvénye, és ezáltal ezeket kedvezőtlenül befolyásolhatja olyan, a Szervezőn kívülálló tényező, mint például (de nem kizárólagosan) kapcsolati hiba, a szerver számítógépek teljesítménye, valamint a biztonságos hálózati kapcsolat fenntartása. A Szervező az e bekezdésben írtakból fakadó mindennemű felelősségét kizárja.

4. Személyes adatok kezelése

4.1. Az árverésen való részvétel önkéntes. A Szervező minden személyes adatot, amely az árverés során tudomására jut, bizalmasan és a hatályos adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezel. A Szervező bármikor lehetőséget biztosít az árverésben résztvevőnek arra, hogy tájékoztatást kérjen személyes adatai kezeléséről, kérje azok törlését vagy helyesbítését a Szervezőnél, a Szervező fenti elérhetőségein.
4.2. Az árverésen résztvevő személy a komment elküldésével elfogadja a jelen Szabályzat teljes tartalmát, valamint kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait a Szervező az árverés során a célnak megfelelően, valamint az árverés lebonyolítása érdekében a szükséges mértékben kezelje.
4.3. Az árverésen résztvevők személyes adatait a Szervező további harmadik személyeknek nem adja tovább. A Szervező kötelezettséget vállal arra, hogy az árverésen résztvevők személyes adatait a hatályos jogszabályi rendelkezésekkel összhangban kezeli. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos további jogait és jogorvoslati lehetőségeit az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény tartalmazza. A Szervező az adatokat az árverés alapján elnyert tárgy átadásától számított 2. hónap végéig kezeli.

5. Vegyes rendelkezések

5.1. Az árverésen való részvétel a jelen Szabályzat kifejezett tudomásulvételét és visszavonhatatlan elfogadását jelenti.
5.2. A Szervező bármely, az árveréssel kapcsolatos döntése végleges és minden tekintetben kötelező érvényű, azokkal kapcsolatban jogi úton eljárás nem kezdeményezhető. A Szervező az árverés során az általa hozott bármely döntéssel összefüggésben kizárja az árverésben résztvevőknek a Szervezővel szembeni igényérvényesítésének lehetőségét.
5.4. A Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy jelen Szabályzatot, vagy magát az árverést előzetes értesítés nélkül kiegészítse, visszavonja vagy módosítsa. A Szervező az árveréssel kapcsolatos esetleges módosításokat vagy annak visszavonását a Facebook oldalain teszi közzé. Az árverésben résztvevők felelőssége, hogy ezekről megfelelően tájékozódjanak.
5.5. A Facebook mentesül mindenfajta felelősség alól az árverésben résztvevők és a Szervező felé a Nyereményjátékot illetően. Az árverést a Facebook nem támogatja, nem szervezi és nem bonyolítja le, vele semmilyen módon nem áll kapcsolatban.