Digitális élmény Olympus nagykövetekkel #2

0

Az Olympus Magyarország által szervezett élő, online beszélgetés sorozat soron következő eseményén Krulik Ábel avatja be a résztvevőket abba, hogyan érdemes szervezni az utazásainkat úgy, hogy a fotózás is szerephez jusson. Ezen túlmenően arról is szó lesz, miként oldhatjuk meg a turistaparadicsomok okozta fotózási nehézségeket, mire figyeljünk, amikor ilyen helyeken fotózunk, milyen felszerelést válasszunk.

Az első órában Ábel tart előadást a témában, ezt követően kérdésekre ad majd választ. Mivel interaktív beszélgetésről van szó, így mindenképpen érdemes lejegyzetelni az előadás közben a kérdéseinket, hogy azokat a beszélgetés végén fel tudjuk tenni.

Az előadás megtekintéséhez a Zoom szoftverre van szükség.

Időpont: 2020. április 29. 15.00

Az előadás Zoom linkje: https://zoom.us/j/94156053416

Sajtóközlemény:

Utazás és fotózás

Nem kell súlyos százezreket, netán milliókat költenünk arra, hogy egzotikus helyekre utazzunk, csak azért, hogy elkészíthessük azokat a turista fényképeket, amiket a rajtunk kívül ugyanoda utazó sok ezer turista is elkészít. A jelen helyzetben, mivel a mozgásterünk erősen le lett korlátozva, meg kell találnunk a közvetlen közelünkben található érdekességeket és szépségeket, amiket érdemes fényképezni. A legtöbbször az a hely, ahol élünk, nem köt le minket vizuálisan, mivel minden nap látjuk, megszoktuk már a látványát. Ez azonban egy festői szépségű trópusi szigeten való élet esetén pontosan ugyanígy van, csak amikor az ember először érkezik oda, a másság, az hogy nagyon eltér az otthonitól, nagyon szembeötlő. Azonban pár hét, hónap, év elteltével éppen ugyanolyan megszokott látvány lesz, mint az otthoni utcaképé. Ezért érdemes nyitott szemmel járni és észrevenni az apró érdekességeket, szépségeket. Ez lehet egy éppen virágba boruló fa egy panelrengeteg kellős közepén, lehet egy elkapott pillanat, ami egy boldog lelkiállapotot örökít meg, lehet egy szép épületfotó, vagy éppen egy portré, akár egy utcai portré is.

Milyen géppel célszerű utazás közben fotózni? Kompakt mindenes gépek, Víz-por és ütésálló sportkamerák, Kis méretű, időjárásálló, cserélhető objektíves MILC-ek. Az egyes géptípusok előnyei és hátrányai. Van e olyan gép, ami mindenben egyformán jó? Mitől profi egy profi gép, miért annyira drága, és érdemes e egy nagyobb utazásra ilyennel mennünk, ha megengedhetjük magunknak?

Amikor nem tudunk utazni, hogyan találhatunk, vagy éppen kreálhatunk magunknak érdekes fotótémákat? „A téma az utcán hever”, azaz mindenütt rá lehet bukkanni a vizuálisan is érdekes, fotózásra sarkalló látványokra, pillanatokra, atmoszférákra.