DJI Mavic Air 2

0

A DJI bejelentette összecsukható Mavic Air drónjának második kiadását.
Az új drónba 1/2″ típusú, 48 Mpixeles Quad Bayer CMOS szenzor került, amely alacsony képzajú 12 Mpixeles állóképeket adhat. A szenzorra egy f/2,8 fényerejű, 84 fokos látószöget adó objektív vetíti a képet.

A DJI Mavic Air 2 videófelvétel során 60 kép/mp képfrissítéssel rögzíthet 4k felbontású klipeket, akár 120 Mbit/s sávszélesség mellett, H.264 vagy H.265 tömörítést használva. A 4k videózást HDR módban is végezhetjük, de ekkor a képfrissítés maximum 30 kép/mp. Van lehetőség Slow-motion felvételre is, amelynek során a felbontás FullHD, a képfrissítés pedig akár 180 kép/mp.

Az új videós képességeken túl egy új hyperlapse (szoftveresen stabilizált time-lapse videó) is került a szolgáltatások körébe, amelynek eredményeként 8k videó hozható létre az alábbi repülési módokkal: szabad repülés, körkörös, valamint a Mavic Pro-ból már ismerős Course Lock, amely a repülési irányt rögzítve teszi lehetővé a drón elfordítását.

A drón 40 Wh kapacitású akkumulátorral akár 34 percnyi repülésre elegendő energiát tárol, a mindössze 570 grammos készülék ezt az újratervezett aerodinamikai tulajdonságai révén éri el.
A vezérléshez 2,4 GHz-es és 5,8 GHz-es frekvencia is rendelkezésre áll a DJI OcuSync 2.0 protokolján. A két frekvencia között automatikus a váltás, így a nagy átviteli sebességű, de kisebb hatósávolsáú 5,8 GHz-ről a rendszer automatikusan vált át az akár 10 km-es távolságnál is használható 2,4 GHz-es frekvenciára.

A DJI Mavic Air 2 május közepétől lesz elérhető, ára 800 amerikai dollár, illetve 850 euró lesz.