Új NAS-ok: QNAP TS-x31K

0

A QNAP bővítette otthoni célú NAS, illetve felhőalapú tároláshoz kialakított eszközpalettáját és bevezette a TS-x31K szériát.
Az egy (TS-131K), kettő (TS-231K) és négy (TS-431K) lemezes hálózati adattárak a korábbi TS-x31 sorozat főbb képességeit viszik tovább, így előlapjukon egy, hátlapjukon két USB 3.2-es aljzat található, a hálózathoz való csatlakozás pedig két (az egy lemezes modell esetében egy) Gigabites Ethernet vezérlő szolgál.

A gyors adatfeldolgozást négy magos, 1,7 GHz-es Annapurna Labs processzor végzi, a kényelmes kezeléshez pedig webes felületű, illetve okostelefon alkalmazás is rendelkezésre áll. Az adatbiztonság érdekében 256 bites AES kódolással titkosíthatók is adataink, illetve a hatékony backup-olást pillanatképek (Snapshot) mentése segíti, ahol a kisebb helyigény érdekében blokk alapú eljárást alkalmaznak, így kizárólag a módosított adatokat rögzítik.

Természetesen ezeknél a NAS-oknál is van lehetőség egyéni alkalmazások telepítésére, amelyek többek között fotók, videók kezelését, megosztását, valamint zene és médiaszerver feladatokat láthatnak el, de létezik webes felületen is kezelhető torrent kliens is.

Sajtóközlemény:

QNAP nagy teljesítményű négymagos 1,7 GHz NAS a megbízható otthoni és privát felhőalapú tároláshoz

2020. április 28., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási, a hálózatépítés és a tárolás egyik vezető innovátora bemutatta a négymagos TS-x31K sorozatú NAS-t (beleértve az 1-lemezes, 2-lemezes és 4-lemezes modelleket), amely központosított adatmentést és -kezelést, egyszerű fájlhozzáférést és -megosztást, funkciókban gazdag multimédiás alkalmazásokat és biztonságos pillanatkép védelmet nyújt. A kompakt, letiszult, fehér színű, minimalista kialakítású TS-x31K beilleszkedik bármilyen otthoni dekorációba, ráadásul nagyon kevés helyet foglal el, így ideális megoldást jelent az otthoni felhasználók számára egy megbízható privát felhő kialakításához.
A TS-x31K sorozat négymagos 1,7 GHz-es processzorral biztosítja a kivételes otthoni teljesítményt. Az 1 GB RAM-mal, a gigabites LAN-nal (1-lemezes: egy GbE-port; 2 és 4 rekeszes: két GbE-port), SATA 6 Gb/s csatlakozással és AES-256 bites titkosítással rendelkező TS-x31K gyors és stabil kapcsolat tesz lehetővé. Az eszközök nélkül szerelhető, valamint zárható meghajtórekeszes TS-x31K egyszerűen telepíthető, miközben növelt biztonságot is nyújt a meghajtóknak.
„A négymagos TS-x31K sorozat korszerűsíti az otthoni tárolást és a multimédia alkalmazásokat, ezáltal lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a privát felhő előnyeit élvezhessék. Az intuitív felhasználói felületnek köszönhetően bárki könnyedén hozzáférhet fájljaihoz, kezelheti és megoszthatja azokat, illetve távolról is elérheti őket a dedikált mobilalkalmazások használatával”- nyilatkozta Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere.
A TS-x31K sorozat egy átfogó otthoni adatközpont, amely teljeskörű adattárolást, megosztást, biztonsági mentést, szinkronizálást és adatvédelmet biztosít. A felhasználók rendszeres biztonsági másolatot készíthetnek a Windows® és a MacOS® számítógépeikről, valamint mobileszközeikről, az adatok további védelme érdekében pedig a biztonsági másolatot egy másik NAS-ra vagy felhőalapú tárolóra menthetik le, ezzel helyi másolatot készítve a HBS (Hybrid Backup Sync) segítségével. A pillanatkép védelem, hatékonyan csökkenti a ransomware fertőzések veszélyét és gyorsan képes visszaállítani a fájlokat a korábban rögzített állapotukba.
A TS x31K multimédiás alkalmazások széles választékát kínálja, beleértve a Photo Station, a Video Station és a Music Station alkalmazást, ezzel lehetővé téve a médiafájlok könnyű kezelését és megtekintését. A felhasználók a TS-x31K-t akár Plex® Media Server-ként is használhatják. További hasznos funkciók közé tartozik: a Surveillance Station egy biztonságos megfigyelő rendszer kilépítéséhez; a Qsync, amely automatikusan szinkronizálja a fájlokat a NAS, a mobiltelefonok és a számítógépek között. A felhasználók a dedikált mobilalkalmazások és a myQNAPcloud szolgáltatás segítségével távolról is elérhetik a TS-x31K készüléket.
Főbb tulajdonságok
TS-131K: Toronymodell; 1-lemezes, Annapurna Labs AL-214 négymagos 1,7 GHz-es processzor, 1 GB RAM; cserélhető, 3,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os rekeszek; 1 x GbE port, 3 x USB 3.2 Gen 1 port
TS-231K: Toronymodell; 2-lemezes, Annapurna Labs AL-214 négymagos 1,7 GHz-es processzor, 1 GB RAM; cserélhető, 3,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os rekeszek; 2 x GbE port, 3 x USB 3.2 Gen 1 port
TS-431K: Toronymodell; 4-lemezes, Annapurna Labs AL-214 négymagos 1,7 GHz-es processzor, 1 GB RAM; cserélhető, 3,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os rekeszek; 2 x GbE port, 3 x USB 3.2 Gen 1 port