Samyang MF 14mm f/2,8 MK2 és MF 85mm f/1,4 MK2

0

A koreai Samyang két kézi élességállítású objektívének adta ki második verzióját, amelyek újratervezett, bővebb funkciókkal ellátott külsőt kaptak, de a rekesz is több lamellából áll.

Samyang MF 14mm f/2,8 MK2

Az ultranagy látószögű Samyang MF 14mm f/2,8 MK2 ugyanazzal az optikai felépítéssel érkezik, mint elődje, a Samyang MF 14mm f/2,8 ED AS UMC. Módosult viszont a blende felépítése, amely immár 9 rekeszlamellából áll.
A teljes Leica képkockán 115,7 fokos látószöget kínáló új modell két új funkciót is kínál: egyrészt lehetőséget biztosít a beállított fókusz rögzítésére, ami főként asztrofotózásnál, illetve time-lapse készítésnél jöhet jól, másrészt videózáshoz beállítható úgy, hogy a rekesz változtatása ne lépcsőzetesen 1/3 blendénként, hanem fokozatmentesen legyen állítható.
A 14 lencsetagból felépített optikai rendszerben 3 nagy törési mutatójú (HR), egy aszférikus és egy hibrid aszférikus, valamint két extra alacsony szórású (ED) tagot is felhasználtak.

Az új design nem csupán modernebb külsőt kölcsönöz az objektívnek, de időjárásálló szigeteléssel a mostoha körülmények közötti fotózást is könnyebbé, gondtalanabbá teszi.

Samyang MF 85mm f/1,4 MK2

Szintén új designt kapott a kézi élességállítású portréobjektív, a Samyang MF 85mm f/1,4 MK2, amely ugyanúgy időjárásálló szigeteléssel bír, illetve kikapcsolható a blende 1/3 Fé léptetése és átváltható fokozatmentes módra.
Optikailag ez az objektív sem változott az elődhöz képest, ezúttal is 9 lencsetagból épül fel, amelyek között egy hibrid aszférikus tag található.

Az új objektíveket Canon EF, Canon EOS M, Fujifilm X, Nikon F, Sony E és mikro NégyHarmad bajonettel vásárolhatjuk meg június elejétől. Áruk bajonettől függően 400-490 euró között lesz.