Új otthoni NAS: QNAP TS-230

0

A QNAP új, otthoni, két lemezes hálózati meghajtót jelentett be, a TS-230 modellt.
A 2 GB RAM-mal szerelt NAS két SATA egységet képes kezelni, a hálózattal egy gigabites Ethernet portján keresztül kommunikál.
Az otthoni felhasználásnál fontos a csendes működés, ezért az alkalmazott ventilátort úgy választották, hogy a lehető leghalkabb legyen.
A külső eszközök csatlakoztatásához két USB 3.2-es és egy USB2.0-ás csatlakozót kínál a hálózati adattároló, egyet elől, kettőt pedig hátul.

A QNAP TS-230 is kínál lehetőséget egyéni alkalmazások telepítésére, amelyek többek között fotók, videók kezelését, megosztását, valamint zene és médiaszerver feladatokat láthatnak el, de létezik webes felületen is kezelhető torrent kliens is.

Sajtóközlemény:

A QNAP bemutatta a stílusos, költséghatékony TS-230 NAS-t az otthoni multimédiás szórakoztatáshoz és fájlközpont szolgáltatáshoz
„TS-230”

2020. június 4., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási, a hálózatépítés és a tárolás egyik vezető innovátora bemutatta az új könnyű, csendes és funkciókban gazdag TS-230 NAS-t, amely könnyen illeszkedik bármilyen környezetbe. A babakék kék színű díszítéssel a TS-230 ideális a mindennapi otthoni és központi tároláshoz, biztonsági másolat készítéséhez, illetve fénykép és videó megosztásához. A TS-230-on tárolt adatokat pillanatképek funkció tartja biztonságban. A multimédiás alkalmazásokkal és az átkódolás támogatásával együtt a TS-230 egy ideális belépő szintű NAS az intelligens, valamint szórakoztató életmód kialakításához.

A TS-230 egy Realtek RTD1296 négymagos 1,4 GHz-es processzort és egy beépített 2 GB-os DDR4 RAM-ot használ a személyes és otthoni alkalmazások támogatásához. Egy Gigabites porttal rendelkezik és támogatja a SATA 6Gbps lemezmeghajtókat, az AES-256 titkosítást és az SSD gyorsítótárazást. A hűtőventilátor HDB típusú Sintetico csapágyas ventilátora biztosítja a magas légáramlást és az alacsony zajt fenntartását, ezáltal jobb hűtést eredményezve a TS-230 számára a zavartalan működés érdekében. A merevlemez szerszám nélkül, kézzel behelyezhető, ezáltal kezdő NAS felhasználók számára ideális választás lehet.

„A legtöbb felhasználó elvárja, hogy a műszaki eszközök gyakorlati funkciókkal és esztétikus kivitelezéssel rendelkezzenek” – nyilatkozta Dan Lin, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „Az elegáns kék TS-230 NAS karcsú és stílusos kialakítása lehetővé teszi, hogy tökéletesen illeszkedjen bármilyen környezetbe anélkül, hogy sok helyet foglalna el, ráadásul a felhasználóbarát, könnyű eszköz támogatja a fájlok tárolását, kezelését, biztonságát és a multimédiás alkalmazásokat is. A megfizethető TS-230 NAS ideális választás személyes és otthoni használatra egyaránt.”

A TS-230 intelligens QTS operációs rendszerrel érkezik, amely támogatja az átfogó fájltárolást, megosztást, biztonsági mentést, szinkronizálást és az adatok védelmét. A felhasználók rendszeres biztonsági másolatot készíthetnek a Windows® vagy a macOS® adataikról a TS-230-ra a központi fájlkezelés és -megosztás céljából, miközben a HBS alkalmazás segítségével a NAS-on tárolt adatokat is el lehet menteni a felhőbe. A NAS több pillanatkép-verzió létrehozására is alkalmas, amely megvédi az adatokat a titkosítás alapú zsarolóvírusokkal szemben, valamint az adatokat gyorsan és egyszerűen visszaállítja egy tetszőleges verzióra. További hasznos funkciók közé tartozik: a Qfiling – automatizált munkafolyamatok a hatékonyság növelése érdekében, a Qsirch – gyors fájlkeresés, a Qsync – a fájlok szinkronizálására több eszközre, beleértve a további NAS-okat, mobileszközöket és számítógépek, illetve a mobil alkalmazások a távoli hozzáféréshez – amelyek növelik a produktivitást otthoni és munkahelyi környezetben is.

Ezenkívül a TS-230 otthoni médiaközpontként is használható. Támogatja a Plex® média streaming-et és a 4K (H.264) valós idejű kódolást, amellyel a videókat univerzális fájlformátumokká lehet konvertálni a több eszközön való zökkenőmentes lejátszáshoz. Az AI-alapú QuMagie alkalmazás intelligens és modernizált fotókezelést biztosít. A QuMagie Mobile társalkalmazással kombinálva a felhasználók bárhol és bármikor könnyedén böngészhetnek a NAS-on tárolt fényképek között. A beépített QTS App Center további igény szerint telepíthető alkalmazásokat kínál, beleértve az eszközöket- a biztonsági mentéshez/szinkronizáláshoz, a tartalomkezeléshez, a kommunikációhoz, a letöltéshez és a szórakoztatáshoz, hogy egyszerűen kibővíthesd a NAS funkcióit. A Docker felhasználók számára a Container Station telepítésével a TS-230 képes megkönnyíti a konténeres alkalmazások, például az intelligens otthonok vagy a multimédiás alkalmazások használatát.

Főbb jellemzők

TS-230: 2-lemezes torony; Realtek RTD1296 négymagos 1,4 GHz-es processzor, 2 GB DDR4 RAM; támogatja a 3,5 hüvelykes/2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps HDD/SSD-t; 1x RJ45 Gigabites port, 2x USB 3.2 Gen 1 port, 1x USB 2.0 port; 1×8 cm-es csendes ventilátor