Új vlogger MILC: Panasonic Lumix G100

0

A Panasonic bejelentette legújabb mikro NégyHarmados fényképezőgépét, a kifejezetten video bloggereknek szánt Panasonic Lumix G100 modellt.

A V-Log L és LUT képességekkel is felvértezett G100 (a német piacon G110) 20 Mpixeles képérzékelővel rendelkezik, amely ideális a 4k felbontású videók készítéséhez, ahol 30p és 24p képfrissítés érhető el. A maximális felvételi hossz 4k felbontásban 10 perc.
A könnyebb alkalmazás érdekében a hátsó kijelző teljesen kihatható, a gép rendelkezik mikrofon bemenettel is (fejhallgató kimenet azonban nem került rá), az opcionális DMW-SHGR1 markolat segítségével pedig anélkül indíthatunk és állíthatunk le felvételkészítést, hogy a gép bármely gombját meg kellene nyomunk. A felvétel tényét igen könnyen láthatjuk, hiszen ilyen esetben piros keret látható az élőkép körül.

A remek hangminőség érdekében nem kevesebb, mint három mikrofon is került a gépbe, amelyet a Nokia Ozo Audio fémjelez.
Fotózáshoz elektronikus kereső is rendelkezésre áll.

A Panasonic Lumix DC-G100 július végétől lesz kapható, Panasonic Lumix 12-32 mm f/3,5-5,6 OIS Pancake zoomobjektívvel 750 euróért, a kis tripodként is használható kiegészítő markolattal együtt 800 euróért.

A Panasonic Lumix DC-G100 főbb jellemzői:

  • 20,3 megapixeles, 4/3″-os Live MOS szenzor
  • max. ISO25600 érzékenység
  • kontraszt alapú AF (DFD technológiával)
  • -4 Fé-nél is működő AF-rendszer, 49 fókuszterület
  • 5 tengelyes elektronikus stabilizálás (nincs szenzorstabilizáció)
  • élkiemelés kézi élességállításnál
  • arcfelismerés, szemfelismerés
  • gyors témakövető AF
  • por- és cseppálló szigetelésű váz
  • vakupapucs
  • 3,68 millió képpontos, 0,73x-es nagyítású kereső
  • 3″-os, 1,84 millió képpontos, kihajtható, elforgatható érintésérzékeny LCD
  • 4K (Ultra HD) videofelvétel (3840×2160 pixel), enyhe képkivágás, 100 Mbps, 8 bit színmélység/csatorna, 30/25, és 24 fps sebességgel, H.264 tömörítés, max. 10 perc
  • függőleges felvételi mód (instragramra)
  • Full HD felbontásban, teljes képszélességgel, 24, 25 és 30 kép/mp frissítéssel 29 perc 59 mp felvételi idő, 50 és 60 kép/mp frissítéssel 20 perc felvételi idő
  • Full HD felbontású slow-motion felvétel max. 120 kép/mp frissítéssel
  • három beépített mikrofon (első, hátsó, surround), Nokia Ozo Audio
  • time-lapse felvétel
  • 4K fotó módok (30 fps sebességgel, akár 30 percig)
  • max. 10 kép/mp-es sorozat rögzített fókusszal, 6 kép/mp követő fókusszal
  • RAW képformátum
  • Csendes fényképezési mód
  • beépített Wi-Fi és Bluetooth vezérlők
  • mikrofon bemenet, micro HDMI kimenet, 4:2:2 8 bit videofolyammal
  • Li-ion akkumulátor, akkutöltés USB-n keresztül
  • Beépített Wi-Fi és Bluetooth adapterek

Sajtóközlemény:

Ossza meg történeteit az új LUMIX G100 fényképezőgéppel

Wiesbaden, Németország – 2020. június 25. – A Panasonic ma jelentette be új, tükör nélküli LUMIX G100 fényképezőgépét. A kifejezetten vloggereknek és tartalomgyártóknak kifejlesztett fényképezőgép egy tökéletes eszköz történetek elmeséléshez.

A pehelykönnyű és kompakt vázzal a G100 úgy veszi le a nehéz fotófelszerelés terhét a válláról, hogy közben a fantasztikus fotó- és videoteljesítménynek köszönhetően a minőségben sem kell kompromisszumot kötnie.

  • Ez az ideális fényképezőgép a vloggerek és tartalomgyártók számára.
  • Tűnjön ki a tömegből a páratlan kép- és videominőséggel.
  • Bámulatos hangfelvétel OZO Audio by Nokia mikrofontechnológiával a világon elsőként már tükör nélküli fényképezőgépben is.

1. Új szintre lép a videominőség

Készítsen gördülékeny, nagy felbontású 4K vagy Full HD videókat különböző képrátával, hogy bármilyen igénynek megfelelhessen. Sok tartalomgyártó beéri az okostelefon videoteljesítményével, de a G100 kimagasló képminőségével most kitűnhet a többiek közül.

A fényképezőgép képérzékelője sokkal nagyobb, mint az okostelefonoké, ezért extrém körülmények között tud vele fantasztikus fotókat és videofelvételeket készíteni. Még este vagy rossz fényviszonyú beltéri környezetben is éles képeket rögzíthet. A nagyobb MFT képérzékelővel gyönyörűen elmosott hátterű, professzionális hatást biztosító képeket készíthet.

A nagy teljesítményű, 5 tengelyes hibrid képstabilizátor1 hatása a mozgás közben készített videóknál válik valóban látványossá, mert így mindig rázkódásmentes és élvezetes felvételeket készíthet nézőinek. Akár lakáson belül sétál, kerékpározik vagy járműből rögzíti a videót, a G100-ra mindig számíthat, hogy valóban stabil képet örökítsen meg.

A prémium hangminőség is garantált. A LUMIX G100 hangminőségéről a beépített OZO Audio by Nokia gondoskodik, és ezzel ez az első tükör nélküli fényképezőgép a világon, amely ilyen fejlett hangtechnikával rendelkezik2. A három beépített mikrofon tiszta és részletgazdag hangot rögzít, amellyel olyan valósághű lesz a felvétel, mintha élőben hallaná. A G100 képes követni az észlelt alanyok hangját, és automatikusan a helyzetnek leginkább megfelelő hangmódra vált. Ezzel a sokoldalú hangtechnikával olyan kiváló minőségű lesz a hangfelvétel, hogy nem kell külső mikrofonra költenie.

1. Amennyiben a fényképezőgép megjelenése előtt gyártott cserélhető objektívet (H-FS12032 vagy H-FS35100) használ, frissítse az objektív firmware-t a legújabb verzióra.
2. Digitális, cserélhető objektívű fényképezőgépeknél. 2020. június 25-i állapot.

2. Speciális funkciók

Bármilyen tartalmat is szeretne készíteni, a G100-on biztosan talál hozzá hangfelvételi módot. Az új Video Selfie Mode egy kitűnő példa erre. Ezzel a funkcióval ön és a háttér is tökéletesen fókuszban marad, és nem kell külön állítania az élességet.

A speciális videós effektek is egyszerűen elérhetők. Könnyen létrehozható a lassított vagy a Time Lapse felvétel, a haladó vloggerek igényeit pedig a telepített V-Log L és az utómunkálatok során alkalmazható LUT (Look Up Tables) funkcióval elégíti ki a fényképezőgép.
Használja ki a Panasonic fantasztikus 4K Photo funkciójának lehetőségeit, hogy megörökítse a megismételhetetlen pillanatokat. Készítsen 30 fps felvételt, és válassza ki belőle a keresett képkockát a tökéletes, akciódús pillanatról.

3. Az ergonómia és a funkcionalitás finom egyensúlya

A mindössze 422 g súlyú1 G100 könnyű és kompakt, hogy bárhol részese lehessen a történeteinek.
Állítsa be a kompozíciót a nagy felbontású képkeresővel, vagy használja a nagy felbontású 3 hüvelykes kijelzőt. Az érintőképernyős kijelzőt kényelmesen forgathatja a kívánt szögbe, így nem csak a szelfi készítése egyszerű, de vlog felvételeket is készíthet saját maga főszerepelésével.

A vloggerek igényeit szolgálja a Frame Maker funkció is, amivel ellenőrizheti, hogyan néz ki a felvétel a különböző, népszerű képarányokkal. A REC Frame Indicator pedig feltűnő piros keretet jelenít meg, hogy láthassa, amikor felvétel készül.

Az új DMW-SHGR12 állványos markolattal még egyszerűbb tartani a fényképezőgépet vlog felvételek közben, és akár háromlábú állványként is használható. Ha USB-vel csatlakoztatja a fényképezőgépet, az állványos markolattal elindíthatja és leállíthatja a felvételt, kioldhatja a zárat és ki- vagy bekapcsolhatja az alvó üzemmódot.

A G100 akár útközben is tölthető USB-csatlakozáson keresztül.

1 A LUMIX G VARIO 12-32 mm (H-FS12032) objektívvel
2 A DC-G100V / DC-G110V szett tartalmazza az állványos markolatot. A markolat külön is kapható.

4. Ossza meg történeteit egyszerű csatlakoztathatósággal

A LUMIX G100 Bluetooth és Wi-Fi csatlakoztathatóságot is kínál, hogy egyszerűen megoszthassa a legjobb sztorikat.
Külön feltöltő gombbal lehet elindítani a képek és videók adatátvitelét az okostelefonra, hogy onnan megoszthassa azokat kedvenc közösségi platformján az iOS és Android rendszeren is elérhető, ingyenes LUMIX Sync alkalmazással.

A Bluetooth Low Energy (Bluetooth 4.2) folyamatos és minimális energiafogyasztású kapcsolatot nyújt a fényképezőgép és az okostelefon között. Használja okostelefonját távirányítóként a fényképezőgép aktiválásához, és lássa el fényképeit automatikusan GPS-címkével.
Az okostelefonos távirányítással videofelvételt és fényképet is készíthet.

A Panasonic LUMIX G100 augusztusban kerül a boltokba, és a szett tartalmától függően körülbelül 260.000 – 330.000 Ft-os áron lesz megvásárolható.

Állványos markolat (DMW-SHGR1)
Kompakt és könnyű markolat, mini állvánnyal. USB-csatlakozáson keresztül leállítható/elindítható a videofelvétel és kioldható a zár
Kompatibilitás: DC-G100/G110, GH5*,GH5S*,G95/G90* és G80/G81/G85*
* Ehhez a funkcióhoz a fényképezőgépen firmware-t kell frissíteni Az alvó üzemmód gombot nem lehet használni.