Canon imagePROGRAF PRO-300

0

A Canon egy új, hatékony, kis fogyasztású, profi A3+ méretű nyomatok készítésére alkalmas fotónyomtatót jelentett be, az imagePROGRAF PRO-300-ast.
A PIXMA PRO-10S-t váltó nyomtató fúvókahelyreállítási- és ferde adagolási javítás funkcióval is rendelkezik, amelynek köszönhetően kisebb lesz a papír és a tintaveszteség, így kisebb költséggel és kisebb környezet terheléssel nyomtathatunk.

A nyomtató 10 színes, pigment alapú tintát használ, így kiváló árnyalat visszaadási képességgel rendelkezik. A monokróm nyomatok készítésénél fotó fekete és matt fekete tinta is rendelkezésre áll.
A készülék beállításainak elvégzését 3″-os színes LCD könnyíti meg.

A CD-k és DVD-k felületére is nyomtatni képes Canon imagePROGRAF PRO-300 júliustól lesz kapható.

Sajtóközlemény:

Bemutatjuk a vadonatúj professzionális A3+ méretű fotónyomtatónkat, amely az ismert kiváló minőséget helytakarékossággal ötvözi.
Ismerje meg a Canon imagePROGRAF PRO-300 nyomtatót!

2020. július 9. – A Canon Europe a mai napon bemutatja az imagePROGRAF PRO-300-at, amely egy, a díjnyertes imagePROGRAF PRO sorozat minőségi jegyeit magán viselő A3+ méretű nyomtató – tökéletes választás a kisebb stúdiók és fotólaborok számára. Könnyű súlyával és kompakt felépítésével, ez az erőteljes nyomtató akár kiállításra alkalmas minőségű nyomatokat is képes előállítani, egy asztali eszköz kezelhetőségének előnyével.

A PIXMA PRO-10S helyébe lépő, a Canon imagePROGRAF PRO sorozat új tagjaként bevezetett eszköz bizalmat ébreszt könnyen használható szoftvere és kialakítása, valamint a mindenkor tökéletes minőségben előállított nyomatai révén. A beépített fúvókahelyreállítási- és ferdeadagolás javítási funkcióknak köszönhetően, csökkenthető a tinta és papír vesztesége. Az imagePROGRAF PRO-300 valamennyi nyomathordozó típus esetében lehetővé teszi a szegély nélküli nyomtatást, valamint megnövelt feketeszín-denzitás és kiemelkedő színteret biztosít művészi papíron és fényes fotópapíron egyaránt.

Problémamentes, kiállításra alkalmas minőségű nyomtatás
Kivételes minőségű, A3+ méretig terjedő, fekete-fehér és színhelyes nyomtatási tulajdonságai alapján, az imagePROGRAF PRO-300 kihagyhatatlan választás a intézmények és galériák számára, kiállításokra vagy értékesítési célokra készített, minőségi nyomatokat benyújtani kívánó fotográfusok számára. A 10 színes LUCIA PRO típusú pigment alapú tinta alkalmazásával a nyomtató nagyobb színmélységet és kiemelkedő színminőséget eredményező színskálát hoz létre minden nyomat esetében. A monokróm képek nagyobb kifejező ereje érdekében, ez a modell mind a fotó-, mind pedig matt fekete nyomtatásakor új tintát használ, hogy minden eddiginél mélyebb és élénkebb fekete színt hozhasson létre a fényes és a művészi papírokon. Az erre a célra kifejlesztett Chroma Optimiser tiszta tintát alkalmaz a fényes vagy félfényes fotópapírokon esetlegesen előforduló felületi egyenetlenségek minimalizálására, valamint a bronzhatás csökkentésének érdekében.
Kompromisszumok nélküli, kiváló minőségű nyomatok készítésekor, a Canon L-COA PRO processzora könnyedén megbirkózik a nagy mennyiségű képi adattal, és szupergyorsasággal számolja ki az optimális jellegű tintacsepp elhelyezést – az A3-as méretű anyagok nyomtatását öt percnél rövidebb idő alatt hajtja végre . A LUCIA PRO tintarendszer használatával, egységes, professzionális szintű eredményt ad megfelelő nyomathordozó esetén. Külön tintafúvókákat alkalmaz a fotó- és a matt fekete nyomtatáshoz, mivel a nyomtató zéró-tinta beállítási eljárással működik, vagyis a betöltött papír alapján automatikusan kiválasztja a megfelelő tintatípust – ezáltal időt takarít meg és csökkenti a tintafelhasználást.

Nyomtasson magabiztosan, dolgozzon hatékonyan
Az imagePROGRAF PRO technológiáknak köszönhetően a felhasználók bízhatnak abban, hogy az eredeti képekről maximális produktivitással, élethű nyomtatványok készülnek. A professzionális fotók nyomtatásakor az egyik legnagyobb aggályt a tintafúvókák eldugulása és az emiatt bekövetkező hibás nyomtatás jelenti. Ennek leküzdése érdekében, az imagePROGRAF PRO-300 érzékeli, ha valamelyik fúvóka nem megfelelően működik, és átvált egy tartalékfúvóka használatára, hogy elkerülhető legyen a nyomtatás során kialakuló sávosodás (banding). Amennyiben a papíradagolás nem megfelelően történt meg a nyomtatón keresztül, az automatikus ferdeadagolás javítási funkció (Auto Skew Correction) kijavítja a hibát, és gondoskodik a helyes adagolásról a tökéletesen elhelyezett nyomtatás biztosítása érdekében. Emellett, az imagePROGRAF PRO-300 ellenőrzi a tintatartályok sűrűségi szintjét, és rendszeresen megrázza a tintakazettákat, hogy valamennyi tartályban biztosítsa az állandó tintasűrűséget – ezáltal biztosítva a mindenkor egységes színeket. A nyomtató menüjében a könnyen kezelhető és jól látható, 3 hüvelykes, színes LCD kijelző segítségével egyszerű a navigáció, a nyomtató funkciói, a tintaszintek és a papírbeállítások ellenőrzése.

Szegély nélküli nyomtatás
Ez a modell valamennyi nyomtatási formátum esetén támogatja a szegély nélküli nyomtatást, akár művészi minőségű papír esetében is. Panorámaképek nyomtatására 990,60 mm-es egyedi hosszúságig képes. A nyomtató a Canon és más gyártók által előállított papírokkal is működik (Hahnemuhle, Canson, Awagami és számos egyéb típus), a felhasználók számára szabadságot biztosítva a papírválasztás terén.
Az imagePROGRAF PRO-300 nyomtató bemutatásával egyidőben, egy új művészi papírtípus, a Canon – Premium Fine Art Rough (FA-RG1) is napvilágot lát ma. Ez a papír háromdimenziós hatást nyújt a képzőművészeti alkotásokról készült képekhez, ahol rendkívül fontos a mélység és a kifejezőerő. Egy cseppnyi luxushatást keltve, a papír kiváló minőségű pamutot tartalmaz, amely különleges prémium minőségű érzetet biztosít. A különböző méretekben elérhető papír súlya 310g/m², és 25 ívet tartalmazó csomagokban vásárolható meg. Az új Fine Art Rough papírtípus bevezetésével, a Canon teljes körű választékot kínál professzionális fotópapírokból a fényes, félfényes, matt és művészi nyomathordozók együttes használathoz.

Gördülékeny munkafolyamat
Az imagePROGRAF PRO-300 nyomtatóhoz ingyenesen biztosított Canon Professional Print & Layout szoftver segítségével a felhasználók teljes körű irányítást gyakorolhatnak nyomtatványaik felett. A független szoftverként, valamint a Canon Digital Photo Professional képalkotó szoftver, illetve az Adobe Photoshop és a Lightroom szoftver beépülő moduljaként alkalmazva, a felhasználók maguk irányíthatják a színkezelést, a profilkiválasztást és az elrendezési beállításokat, például megosztott, galéria jellegű tördeléssel készült nyomtatás, vagy panoráma-nyomtatás esetén. A szoftver használatával a fotográfusok hozzáférhetnek a számítógépen (soft proofing) vagy a próbanyomaton (hard proofing) való színellenőrzési funkcióhoz, hogy minden alkalommal megfelelő legyen a színegyezés a képernyőn látható és a kinyomtatott anyagok között. A Windows PC-hez vagy Mac-hez könnyen csatlakoztatható, wifi, ethernet vagy USB kapcsolattal egyaránt működő imagePROGRAF PRO-300 nyomtató számos kapcsolódási lehetőséget támogat a többszintű munkafolyamatok érdekében.

A Canon EOS fényképezőgép technológia segítségével gördülékenyen végzett tevékenységek alapján, valamint a Canon Professional Print & Layout szoftver által kínált egyedi funkciók elérésével, az imagePROGRAF PRO-300 felhasználói a legmagasabb szintű, csak az EOS fényképezőgépekkel elérhető képminőségnek megfelelő nyomtatási hűséget tapasztalhatnak meg. A DPRAW Print és a HDR Print funkciók képesek beolvasni az EOS fényképezőgépekről származó RAW képadatokat, hogy a képek éles területeit pontosan visszaadhassák, valamint helyreállíthassák az egyszeres expozícióval készült képek kiemelt pontjait.

Az imagePROGRAF PRO-300 2020. júliusától lesz elérhető a kereskedelmi forgalomban.

Az imagePROGRAF PRO-300 főbb adatai:

  • A3+ méretnek megfelelő kis ökológiai lábnyom, nagy potenciál / lehetőség
  • Kiállításra alkalmas minőségű nyomtatás, a tintaadagolási üzemmód módosítása nélkül
  • Szegély nélküli nyomtatás többféle nyomathordozóra
  • Kiterjesztett színskála a nagyobb színmélység érdekében
  • 3 hüvelykes, színes LCD menüképernyő
  • Kiemelkedő monokróm nyomtatási minőség
  • Mindenkor pontos képernyő és nyomtatási kép között egyezés
  • Nagy sebességű, kiváló minőségű nyomtatás