Nikon kiegészítő markolat a Z gépekhez

    0

    A Nikon egy érdekes kiegészítő piaci bevezetésére készül, amely a full-frame szenzoros Nikon Z tükör nélküli fényképezőgépek fogását és állványon való használatát könnyíti.

    A Nikon Z-GR1 passzív markolat nem kínál plusz akkumulátor foglalatot, illetve nincs rajta semmiféle gomb, vagy más kezelőszerv, azaz nem portrémarkolatról van szó, viszont a gépek magasságát annyival növeli meg, hogy a nagyobb tenyérrel megáldottak is kényelmesebben megfoghassák a gépet. Magyarul a gép saját markolatát hosszabbítja meg nagyjából 2,5 cm-rel.
    A kiegészítő alját pedig úgy alakították ki, hogy ArcaSwiss kompatibilis állvány fejre külön állványtalp nélkül közvetlenül felfogatható legyen.
    Az akkumulátor cseréjéhez a kiegészítő egy része felhajtható kialakítású.

    A Z-GR1 mellé egy másik, függőleges kiegészítő is megjelenik, amely szintén ArcaSwiss kompatibilis kialakítású, így a függőleges gépállásnál is használható. A Nikon Z-VP1-et a Z-GR1-hez tudjuk csatlakoztatni.

    Úgy tűnik azonban, hogy ezeket a kiegészítőket első körben csak Japánban forgalmazzák, az európai bevezetéséről nincs hír.