Itt a Venus Optics első filmezős objektíve: Venus Optics Laowa OOOM 25-100 mm T2,9 Cine

0

A Venus Optics hamarosan piacra dobja első filmezős zoomobjektívét, amelynek fejlesztését még a 2018-as Photokinán jelentették be.

A Laowa OOOM (‘Out of our minds’) 25-100 mm T2,9 objektív Super35+ szenzorlefedettségű, zoomátfogása négyszeres, fényáteresztő képessége T2,9. Felbontása kiszolgálja az UltraHD, 4k és a 8k videókat is, akár Alexa, akár Red Helium vázakban.
Parfokális kialakítása révén a beállított tárgytávolság nem változik a zoomolás során, azaz újrafókuszálás nélkül, tökéletes fókuszban tartva közelíthetünk rá egy mozdulatlan témára. A fejlesztés során természetesen a fókuszlégzés elkerülésére is figyelmet fordítottak, így adott gyújtótávolságon nem változik a látószög közeli, vagy távoli fókusz esetén sem.

A 60 cm-es közelpontú, PL bajonettes objektív 20 lencsetagból áll, rekeszét 9 lamella alkotja. A Venus Optics Laowa OOOM 25-100 mm T2,9 Cine objektívet kitben megvásárolva adaptereket is kapunk, amelyek egyike 1,33× anamorfikus hatást ad, így 2,4:1 oldalarányú felvételeket is készíthetünk, míg a másik 1,4×-es nagyítással full-frame szenzoros gépekkel is használhatóvá teszi az zoomoptikát. A Canon EF illetve Sony E bajonettes gépeken való munkához is kapunk mellékelt adaptert.

A kit ára várhatóan 6.500 amerikai dollár lesz.