Megjelent a DJI Osmo Mobile 4

0

A DJI bejelentette Osmo Mobile motoros okostelefon stabilizátorának negyedik verzióját.
Az Osmo Mobile 4 ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint elődje, így választhatunk az egy irányba nézés, a forgás, a fel-le mozgás és a részleges iránystabilizálás közül. A korábbi változat sötétszürke kialakítása után most a világos szürke mellett döntött a gyártó, amely így megkülönbözteti az elődtől. Más változás ugyanis első ránézésre nincs.

Az egyedüli módosítás a felfogatásban található, amely immár lehetővé teszi, hogy ne kelljen rugós kampókkal kínlódnunk, ha le akarjuk szedni a telefont a gimbalról (vagy éppen felrakni). A telefonra egy mágneses ujj tartót kell csak felraknunk (akár öntapadós ragasztós megoldással, akár rugós kampóval), amelyet a telefonon hagyhatunk és persze ujj tartóként is használhatunk. De amint szükségünk van a 3 tengelyes stabilizátorra, egyszerűen csak fel kell ugrasztani a tárcsát a gimbal mágneses rögzítőjére, amely pillanatok alatt elvégezhető.


A DJI Mimo okostelefonos alkalmazás segítségével aktiválható az ActiveTrack 3.0, amely arcfelismeréssel követi a képen lévő személyt, a Gesture Control segítségével pedig mozdulatokkal adhatunk parancsokat. Három új mód is elérhető: a dinamikus zoom, a forgó mód és a ‘Clone Me’ panoráma mód.
A dinamikus zoom nem más, mint egy digitálisan utánozott dolly effekt, amely lehetővé teszi, hogy elmozduljunk a képen, ezt pedig a DJI Osmo Mobile 4 leköveti, miközben kizoomol.
A forgó módnál felvétel közben elforgatja a telefont, míg a ‘Clone Me’ mód olyan panorámát készít, ahol minden képkockán rajta vagyunk, így végeredményben a panorámán többször is szereplünk.

A DJI Osmo Mobile 4 már elérhető a DJI webáruházában, a 3 tengelyes motoros stabilizátor 150 amerikai dollárba kerül.