Nyakpántból mini állvány és szelfi bot

0

Egyelőre csak a gyártás beindításához szükséges pénz összegyűjtését kezdi majd hamarosan a Tri Lens objektívtartóról ismerős Frii Designs, akik most egy új, Conda Strap nevű nyakpántot fejlesztettek, amelynek érdekessége, hogy szelfizést segítő markolatként, vagy akár a gép alátámasztására használható miniállványként is használható.

Érdekes elképzelés, amelynek részleteit az alábbi bemutató videóban láthatjuk:

A szemfülesek azonban észrevehetik, hogy a gép lehelyezésekor erősen billeg, ami feltételezhetővé teszi, hogy enyhe szél is képes lesz bemozgatni az ilyen módon alátámasztott fényképezőgépet. További kérdés, hogy vajon lesz-e elegendő teherbírása egy komolyabb objektívhez (akár egy 24-105mm f/4-hez), nem borul-e előre, mint egy portrémarkolatos gép.
Az azonban vitathatatlan pozitívum, hogy gyakorlatilag bárhová felrögzíthetővé teszi a gépet, ahogy egy Joby Gorillapod is.

A Conda Strap ára várhatóan 150 amerikai dollár lesz, az első 1000 előzetes támogatónak kedvezményesen, 97 dollárért kínálják majd a különleges nyakpántot.
Ha a Kickstarter projekt sikeresen zárul, az első példányokat jövő márciusban kezdik majd szállítani.

Felhívjuk azonban mindenki figyelmét, hogy semmi garancia nincs arra, hogy a Kickstarteren támogatott elképzelésekből valóban kézzelfogható termék lesz, ennek igazolására sajnos olvashattunk már korábbi években kellemetlen történeteket.