Pixel-eltolásos 90 Mpixeles szenzorral jön a következő Canon EOS R MILC?

0

Egyelőre vad pletykának tűnik, de jövőre akár kézzelfogható gép is lehet a Canon nagy felbontású szenzorral szerelt tükör nélküli fényképezőgépe.
Bár nem kérdéses, hogy az EOS 5Ds R nagy felbontású tükörreflexesnek kell alternatíva a tükör nélküli EOS R rendszerben is, az igen kemény lesz, ha bejön az emlegetett 90 Mpixeles full-frmae szenzor, amely ráadásul pixel-shift módszerrel állványon nagy felbontású, akár 300 Mpixeles képek létrehozására is képes lehet (akár még úgy is, hogy az egyes RAW fájlokat utólag kell egyesítenünk számítógéppel egy nagy felbontású képpé – mint a Fujifilm GFX új firmware-ében lehetővé tett módszernél).

A pletyka szerint a váz nagyon hasonló lesz az EOS R5-éhez (végülis annak dizájnja és kezelhetősége is teljesen rendben van, kár is lenne nagyon piszkálni), de nem a videózásra lesz kihegyezve (azaz magyarra fordítva nem lesz 8k videós képessége), ugyanakkor a szenzor stabilizálása egy kicsit más verzió lesz, mint ami az EOS R5-ben van (vélhetően ez kell majd a pixel-eltoláshoz).
Az eléggé egyértelmű, hogy sorozat sebességben nem fogja tudni felvenni a versenyt az EOS R5-tel (dupla felbontással elég kemény lenne a 20 kép/mp).

Az akár jövő év első negyedévében megjelenő gépváz ára hasonló lesz, mint az EOS R5-é.