Új online kiadvány a fotográfiáról: Review of Hungarian Photography

0

Interjúkkal, képes cikkekkel jelent meg az angol nyelvű Review of Hungarian Photography, amelynek célja a magyar fotográfia népszerűsítése a világban.
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Fotóművészet magazint kiadó Kortárs Művészeti Alapítvány évente megjelenő online kiadványában „kortárs alkotók – többek között Benkő Imre, Korniss Péter, Kudász Gábor Arion, Ősz Gábor, Szabó Dezső, Telek Balázs – és feltörekvő, fiatal művészek munkáinak bemutatása, műgyűjtőkkel, vagy épp a Fortepan online fotógyűjtemény alapítójával készített interjúk, kiállításkritikák és beszámolók az egyetemi diplomavédésekről egyaránt szerepelnek a válogatott cikkek között” – írja sajtóközleményében a Capa Központ kurátora, Gellér Judit.

A kiadvány megtekinthető online, vagy a weboldalról letöltve offline is olvasható.

Sajtóközlemény:

Angol nyelvű kiadvány a magyar fotográfia nemzetközi megismertetéséért
Review of Hungarian Photography

A Review of Hungarian Photography célja, hogy szélesebb körben, a nemzetközi közönség számára is ismertté tegye a Magyarországon dolgozó fotográfusok és fotós szakírók munkáit. A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Fotóművészet magazint kiadó Kortárs Művészeti Alapítvány évente megjelenő, angol nyelvű folyóiratának cikkei, interjúi és tanulmányai a magyar fotográfia sokszínűségét és sokrétűségét tükrözik.

A magyar fotográfiai nemzetközi szintéren való megismertetése a célja a Review of Hungarian Photography kiadványnak. A Capa Központ szerkesztői csapatának (Csizek Gabriella, Gáspár Balázs, Gellér Judit, Mucsi Emese) és a Fotóművészet főszerkesztőjének (Surányi Mihály) válogatásában megjelenő folyóirat első számát a Fotóművészet magazinban 2017-ben és 2018-ban megjelent írásokból állították össze. „A cikkek, interjúk és tanulmányok kiválasztásakor az volt a célunk, hogy a magyar fotográfia sokszínűsége és sokrétűsége szélesebb körben is megismerhetővé váljon. Fontos szempont volt, hogy a nemzetközi színtéren már ismertebb alkotókról újonnan felfedett tények és történetek jelenjenek meg, mint például André Kertész naplórészletei, a Pécsi Műhely vagy a Munka-kör fotócsoportjának tevékenysége. Kortárs alkotók – többek között Benkő Imre, Korniss Péter, Kudász Gábor Arion, Ősz Gábor, Szabó Dezső, Telek Balázs – és feltörekvő, fiatal művészek munkáinak bemutatása, műgyűjtőkkel, vagy épp a Fortepan online fotógyűjtemény alapítójával készített interjúk, kiállításkritikák és beszámolók az egyetemi diplomavédésekről egyaránt szerepelnek a válogatott cikkek között. Bízunk abban, hogy ezekben a tanulmányokban is megmutatkozik a magyar fotográfia kiváló múltja és izgalmas jelene, az olvasók pedig nem csupán hasznos tudás birtokába kerülhetnek, de érdekes és egyben élvezetes olvasmányokhoz is jutnak” -emeli ki Gellér Judit, szerkesztő.