Tokina Vista 65mm T1,5 Cinema Vista

0

A Tokina új objektívet jelentett be, kifejezetten a profi filmkészítők, videográfusok számára.

A Tokina fix gyújtótávolságú Vista 65mm T1,5 Cinema Vista objektíve nagyobb képfedettséggel rendelkezik, mint a teljes Leica képkocka, amely lehetővé teszi a Red Weapon 8k kamerán való használatát is. Természetesen úgy tervezték, hogy részletgazdag képet adjon 8K felbontású felvétel esetén is.

Az objektív külső felépítése, így a formája, a fókuszgyűrű pozíciója és az elülső átmérő hasonló a többi Tokina Cinema Vista sorozatú objektívével, így a rendszer objektívjeninek használata egységes.

A Tokina 65mm Cinema Vista maximális fényáteresztő képessége (T-stop értéke) T1,5, ami remek lehetőségeket kínál gyenge fényviszonyok között történő filmezéshez, vagy amikor egy portréfelvétel kis mélységélességgel kívánunk felvenni. A felhasznált aszférikus tagok jelentősen csökkentik az optikai hibákat.
Az optikai felépítését természetesen úgy alakították ki, hogy a fókuszlégzés minimális legyen, így átfókuszálás során sem jelentkezik a nézőben furcsa hatást keltő látószögváltozás.

A Tokina Vista Cinema Prime sorozatban ez már a kilencedik objektív, amely T1,5 fényáteresztő képességű. A széria 18 mm-től 135 mm-ig kínál fix gyújtótávolságú objektíveket Arri LPL, Canon EF, mFT, PL és Sony E bajonettel.

Tokina Vista 65mm T1,5 Cinema Vista
Gyújtótávolság 65 mm
Lefedett képterület 46,7mm Vista
Látószög 36°
Legszűkebb blende T22
Felépítés 14 lencsetag 13 csoportban
Fókusz rendszer follow-focus (fogaskerekes)
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 69 cm
Legnagyobb nagyítás 1:8,6
Szűrőmenet 112 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
114 mm × 161-187 mm (bajonettől függően)
Tömeg 2290-2460 gramm (bajonettől függően)
Gyári kiegészítő objektív támasztó láb