Két MILC és három objektív jön a Fujifilmtől január végén

0

Pletykák szerint a Fujifilm 2021. január 27-én tartja soron következő nagy bejelentését, amelynek során egy középformátumú és egy APS-C szenzoros tükör nélküli fényképezőgépet, és hozzájuk egy illetve két objektívet mutatnak majd be.

A Fujifilm középformátumú GFX rendszeréhez már régóta kapható a kis méretű, 50 Mpixeles felbontású váz, a GFX50S, amelynek most érkezik a 102 Mpixeles változata, a GFX100S. A méretében még egy kicsit kisebb vázba hátsó megvilágítású (BSI-CMOS) képérzékelő kerül, amely stabilizációt is kap. A váz ára várhatóan 6000 amerikai dollár lesz.
Termékfotó még csak egy szivárgott ki, amely a Fujirumors.com oldalán látható. Ezen azt érdemes megfigyelni, hogy a GFX100S-en az 50S-sel szemben már van a váz elején fókuszmód váltó kapcsoló, igaz, ez eléggé úgy néz ki, mint ha rá lenne photoshoppal ügyeskedve:

Ehhez a rendszerhez érkezik a Fujinon GF 80mm f/1,7 objektív, amely az emberi látáshoz hasonló perspektívát, standard látószöget kínál.

Az APS-C szenzoros tükör nélküli rendszerhez az X-E4 érkezik, amiről egyelőre túl sokat nem tudni. Azt fecsegik, hogy fel-le dönthető hátsó LCD-t és elektronikus keresőt is kap. A Fujifilm X-E4 várhatóan megkapja az X-Pro3 26 Mpixemes X-Trans4 szenzorát.

Az X rendszerhez két objektív is jön, a Fujinon XF 27mm f/2,8 II nagylátószögű fix és a Fujinon XF 70-300mm f/4-5,6 OIS, utóbbit a 2020-as X-Summit Omiya online eseményen már bemutatták.