Magyar fotók a Monochrome Awards 2020 nyertes képei között

0

Kihirdették a Monochrome Awards 2020 nemzetközi fotópályázat nyertes fotóit.
A pályázatra 91 országból több mint 7000 nevezés érkezett, a fotókkal külön amatőr és profi szekcióban lehetett indulni a megmérettetésen, összesen tizenhárom kategóriában.

A tíz tagú zsűriben magyar fotós, Mogyorósy Márton is dolgozott, aki tavaly az International Photoghraphy Awards 2020 építészet kategóriáját nyerte meg fotójával.
A zsűri döntése alapján a Monochrome Awards 2020 idei nagydíjat a profik közül Ksystof Mozyro (Egyesült Királyság) érdemelte ki, így a 2000 dolláros fődíjat és Az Év Monokróm Fotográfusa 2020 (Monochrome Photographer of the Year 2020) címet is elnyerte. Fotója egyben a fotóriport kategória első helyezettje is lett.
Az amatőrök szekciójában Svetlin Yosifov bolgár fotós lett a fődíjas, képe a portré kategória első helyezettje. A fotós 1000 dollárral lett gazdagabb, valamint a Az Év Monokróm Felfedezettje 2020 (Monochrome Discovery of the Year 2020) címmel.

A legjobb fotók között két magyar fotós képe is szerepel, a tájkép kategóriában Kerekes M. István nyert el II. helyezést az amatőr szekcióban, míg Máté Bence a Vadvilág kategória profi szekciójának II. helyezettje lett.

A legjobb fotókat galériánkban mutatjuk be (a képre kattintva nagy méretben is végiglapozható a galéria):

A fotókról részletek, valamint a pályázat további kiemelt fotói a pályázat weboldalán tekinthetők meg:
https://monoawards.com/winners-gallery/monochrome-awards-2020/grand-prize/

Címlapfotó: Kerekes M. István