Kezd nagyon kínossá válni az új APS-C király, a Pentax K-3 Mark III története

0

A Ricoh a tavalyi évet gyakorlatilag végiglébecolta úgy, hogy a 2019 szeptemberében bejelentett fejlesztés egyes fázisait kvázi negyedévenként videós bemutatóban prezentálta. Jó párszor láthattunk tehát apránként csepegtetett információkat, míg végül a tavaly októberben közzétett adatokból mindent megtudtunk, ahogy azt is, hogy a piacra kerülésre akkor még fél évet várni kell, azaz csak most, 2021 februárjában debütál majd a piacon az új APS-C szenzoros tükörreflexes.

Sajnos azonban ez még mindig nem fog megtörténni, ugyanis a Ricoh most azt jelentette be, hogy az alkatrész ellátási láncban keletkezett hiányosságok miatt a gép kereskedelmi forgalomba kerülése határozatlan időre eltolódik.
Arról nem tettek említést, hogy várhatóan mikor kerülhet végre boltokba ez a már-már kínos történetet végigfutó DSLR.

Egyébiránt jó, ha felkészülünk rá, hogy ilyen esetek – mármint hogy a bejelentett termék forgalomba kerülése jelentősen csúszik – nem csak a Ricoh/Pentax háza táj fordulhat elő, tavaly a Nikon küszködött a Z bajonettes telezoomjának piacra bocsátásával, idén pedig várhatóan további gyártók – köztük akár a Canon is – esetében jelentkezhet hasonló esemény.

Bár a Ricoh által felvásárolt Pentax brandben a korábbi mérnökök dolgoznak, valahogy úgy látszik, hogy nem nagyon megy ez nekik mostanában. Jóllehet, a Pentax K-3 Mark III ígéretes gép, mégis érződik, hogy nagyjából 3-4 évvel van lemaradva (azaz már 2018-ban piacra kellett volna kerülnie ahhoz, hogy sikeres legyen). Ugyanakkor a gyártó képviselői többször nyilatkozták már azt, hogy nem hisznek a tükör nélküli rendszerekben és hiába pártol át néhány fotós a MILC-ekre, úgyis vissza fognak térni a tükörreflexesekhez.
Ez akár még így is lehet, azonban nehéz lesz ezt úgy kivitelezni, ha nem lesz mire visszatérni…

Szegény Pentax!