Irix Edge IFH-100-PRO szűrőtartó

0

A szűrők a tájképfotósok egyik legalapvetőbb eszközei a képi hangulat fokozásához, amelyek közül a lapszűrők lehetővé teszik, hogy akár átmenetes szűrőhatást érjen el a fotográfus.
Fotózáskor sokféle szűrőt használhatunk, amelyek objektív elé csavarhatók, vagy ha lapszűrőről van szó, akkor egy külön szűrőtartóba helyezhetők.


Az Irix most olyan szűrőtartót dobott piacra, amely egyszerre kínálja a lapszűrők kényelmes alkalmazását és a kör alakú szűrők használatát.
Az Irix IFH-100-PRO szűrőtartó két 100 mm-es négyzet alakú (teljes ND) vagy téglalap alakú (átmenetes ND, vagy átmenetes szín-) szűrő használatát kínálja, akár körpolarizációs szűrővel együtt, amely a tájfotózás során olyan effektusok elérését teszi lehetővé, amelyeket az utómunkálatok során lehetetlen volna reprodukálni. A polarizációs szűrő forgatásához a szűrőtartó oldalán egy aprócska kerék szolgál.
Az Irix Edge IFH-100-PRO szűrőtartó a bepattinthat zárnak köszönhetően lehetővé teszi a szűrők gyors és biztonságos felhelyezését az objektív elé, legyen szó akár négyzetes, akár téglalap alakú szűrőről, 2mm-es, vagy 1,1 mm-es vastagságban (a vezetősínek cserélhetők a különböző vastagságú szűrők fogadásához).

A készletben mellékelt polarizációs szűrő edzett optikai üvegből, fejlett tükröződésgátló és tisztítást könnyítő nano bevonatokkal készül.
Az IFH-100-PRO tartó lehetővé teszi két szögletes szűrő és a szettben kínált polarizáló szűrő egyidejű használatát, a megfelelő adapter használatával pedig kompatibilis szinte minden 52mm és 95mm közötti átmérőjű objektívvel (a 95 mm-nél nagyobb átmérőjű objektívekhez külön kínál adaptert a gyártó).

Irix Edge IFH-100-PRO szűrőtartó készlet ára polarizációs szűrővel és 95 mm-ig használható adapterrel együtt 130 euró.