Új vezeték nélküli mikrofon rendszer a Rode-tól

0

A Rode bejelentette a már piacon lévő Wireless Go vezeték nélküli mikrofon rendszerének továbbfejlesztett változatát, a Wireless Go II-t.

Az új generációs készülékek megőrizték az előd apró méretét, szintén 2,4 GHz-es sávon továbbítják a 128 biten titkosított hanganyagot, ugyanakkor lehetőséget biztosítanak arra, hogy akár két hangforrást rögzítsünk egyszerre.
A Rode Wireless Go II kit-ben ráadásul nem csak egy adó és egy vevő, hanem a két szereplős felvételek támogatásához a két csatornás vevőn kívül egy-egy adót is adnak.
A jeladó egységekbe beépített irányérzéketlen kondenzátor mikrofonok találhatók, de használhatunk külső mikrofont is, amelyet a 3,5mm-es jack aljzatba csatlakoztathatunk. De nem csak bemenet, hanem digitális kimenet is található az eszközökön, az USB Type-C-n keresztül akár okostelefon, vagy tablet, illetve számítógép felé is küldhetünk digitalizált jelfolyamot.

Szintén újdonság, hogy a transmitter (adó) egység beépített memóriával is rendelkezik, amely akár 24 órányi tömörített (vagy 7 órányi tömörítetlen) hanganyag tárolását teszi lehetővé, kvázi biztonsági mentés céllal, arra az esetre, ha esetleg valami oknál fogva a vevő oldalon átviteli hiba jelentkezne és a felvételt javítani kellene.
Az eszközök beállításainak módosítását, valamint a firmware frissítését a Rode Central applikáción keresztül végezhetjük el.

A Rode Wireless Go II 300 amerikai dollárért kapható.