Mindenki mindent IS megígért!

0

Nem kérdéses, hogy a fotóipar komoly átalakuláson megy keresztül és itt most nem elsősorban a tükör nélküli rendszerek térhódítására gondolunk, hanem arra, hogy jóval kevesebb új termék jelent meg az elmúlt években, mint mondjuk 5-8 évvel ezelőtt.

Manapság már nem ritka, hogy egy-egy termék megjelenése előtt nem egyetlen egy bejelentést tartanak – amelyben a termék megjelenéséről beszélnek/írnak – hanem akár többet is, hiszen már a fejlesztésről is hírt lehet adni (ahogy pl. a Ricoh tette már több esetben a Pentax objektívek, vagy éppen az APS-C s DSLR váza terén, de láttunk már hasonlót a Canontól és a Nikontól is).

Most pedig már ott tartunk, hogy a fényképezőgép/objektív gyártók is átmentek ígérgetősbe…

A Nikon egy CP+ alkalmából leadott online Youtube közvetítésben ígérte meg, hogy sok új termékük lesz idén, de elsősorban a MILC szegmensre utaltak eközben…

A OM Digital Solutions (Olympus) már korábban rebesgette, hogy idén kiadnak egy nagyon komoly mFT fejlesztést (valamilyen profi MILC jöhet, az E-M1X utódja talán…). Meg lesz még frissített objektív ütemterv is (bár inkább objektívek kellenének, nem csak ütemterv…)

A Panasonic a GH6-ot ígérgeti, hogy nagyon szuper gép lesz (pontosabban azt mondják csak, hogy rajta vannak egy nagyon előre mutató GH5 utódon) . Talán jön a 8k a mikro NégyHarmadra is…
Ja és azon is rajta vannak, hogy kihozzanak új, forradalmi zoomobjektíveket és nagy fényerejű fixeket mFT bajonettel (mindeközben azt látni, hogy 99,99%-on pörögnek a full-frame MILC rendszerükön).

A Sigma szintén egy CP+-os online Youtube közvetítésben ejtette el, hogy készül egy nagy fényerejű telezoom objektívük full frame MILC-ekhez (DG DN Sports széria, talán egy 70-200mm f/2,8).

A Sony a DPReview interjújában hintette el a magot: további fényképezőgépeket is piacra dobunk idén (utalva arra, hogy a überprofi Alpha 1 és a videós FX3 mellett a középkategória is kap majd új tagokat).

A Canon viszont kicsit elbújt, ők szerintem most kellően el vannak foglalva az EOS R1 fejlesztésével és nem érnek rá üres butaságokat nyilatkozni 😀

Címlapkép: cookie_studio / Freepik.