Új Olympus m4/3 gép és egy Pro objektív jön az OM Digital Solutionstől?

0

Két új termék jelenhet meg hamarosan Olympus név alatt, egyikük egy új, ránézésre belépőszintű m4/3 MILC, a másik pedig egy profi felhasználásra szánt ultranagy látószögű objektív.

Az Olympus PEN E-P7 elektronikus kereső nélkül, de szelfi módra lehajtható LCD-vel és beépített vakuval jelenhet meg, dupla vezérlőtárcsájának köszönhetően kis mérete ellenére jól kezelhető gépnek tűnik. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen műszaki paraméterekkel érkezik, de a legutóbbi PEN E-P5 még 16 Mpixeles szenzorral készült, így elég esélyes, hogy már ebben a szegmensben is fellépnek 20 Mpixeles felbontásra.
Hogy lesz-e ennek a gépnek piaca? Biztosan! Hiszen nem mindenki vágyik E-M1-re, E-M5-re, de akár az E-M10 is feleslegesen nagy tudású lehet, ráadásul ezek méretükben is komolyabbak, mint a PEN-ek.
Egy E-P5 egy-két könnyű objektívvel kiváló hobbifotós gép lehet.

A másik újdonság ami várható az OM Digital Solutionstől az a már említett ultranagy látószögű objektív, ami név szerint az Olympus M.Zuiko Digital 8-25mm f/4 PRO. A neve alapján ezt az objektívet még az Olympus képalkotó üzletágának tavalyi értékesítése előtt kezdték fejleszteni, ezért maradhatott meg az Olympus név (ahogy egyébként ez az E-P7 esetében is igaz, de az OM Digital Solutions felállása óta elkezdett fejlesztésekből készülő következő termékek már várhatóan pusztán OM-D, PEN, illetve M.Zuiko név alatt kerülnek majd forgalomba).

Az ultranagy látószögű zoomobjektív megfeleltethető egy kisfilmes gépre szerelt 16-50mm f/8 objektívnek, azaz kifejezetten tájkép és épület fotósoknak tesz majd jó szolgálatot. Viszonylag visszafogott fényereje miatt asztrotájképek készítésére még kompromisszumos marad (bár erre maga a NégyHarmados szenzor sem éppen ideális a szükséges magas érzékenység miatt – persze ez nem zárja ki azt, hogy ne lehetne akár egy PEN E-P7-tel és a M.Zuiko Digital 8-25mm f/4 Pro-val ilyen fotót készíteni, csak pöttyet zajos lesz).

A bejelentés dátuma egyelőre nem ismert.