Megjelent a HD Pentax-DA* 16-50mm f/2,8 ED PLM AW

0

A Ricoh még február végén tette közzé a Pentax DA* 16-50mm f/2,8 ED PLM AW objektív fejlesztéséről szóló hírét, most pedig a műszaki részleteket is bemutatta.

Az új Pentax DA* 16-50mm f/2,8 ED PLM AW objektív az APS-C szenzoros Pentax tükörreflexes fényképezőgépekhez készült és a korábbi Pentax SMC DA★ 16-50mm f/2,8 ED AL (IF) SDM utódja, de teljesen új optikai felépítéssel. A 16 lencsetagból álló optikai rendszerben egy extra alacsony szórású (ED), egy rendhagyó szórású és egy aszférikus tag is megtalálható a kromatikus aberrációk és a képsarki kóma minimalizálása érdekében.
Az időjárásálló szigetelésekkel is rendelkező objektív új típusú fókuszmeghajtást kapott, a továbbfejlesztett léptetőmotor (PLM – Pieso Linear Motor) precíz és gyors fókuszt ígér. Az elektromágneses rekeszvezérlés még videófelvétel során is csendes működést tesz lehetővé.

A 30 cm-es közelpontjának köszönhetően 0,24×-es nagyítás is elérhető (50mm-es gyújtótávolságnál). További specifikáció a hírünk alatt linkelt adatlapon olvasható.

A Pentax DA* 16-50mm f/2,8 ED PLM AW augusztustól lesz kapható, ára 1400 amerikai dollár lesz.