Hamarosan kapható lesz a Tokina atx-m 56mm f/1,4 Fujifilm X-re

0

A Tokina a saját ütemterve szerint még tavaly ősszel dobta volna piacra APS-C szenzoros tükör nélküli fényképezőgépekhez tervezett 56mm-es portréobjektívét, azonban a mai bejelentés alapján ez az objektív csak idén augusztus 6-ától lesz kapható.

A 10 lencsetagból álló Tokina atx-m 56mm f/1,4 X-be egy alacsony szórású tag is került, a szép bokeh érdekében kilenc lekerekített lamella alkotja a rekeszt, így maximális rekesznyílásnál szűkebb blende esetén is remélhetőleg kör formájú fényfoltokat kapunk a háttérben.
A 85mm-es kisfilmes objektív látószögét kínáló portréobjektív csendes és pontos léptetőmotort használ az automatikus élességállításhoz, valamint kompatibilis a szenzorstabilizált vázakkal (akár 5 tengelyes stabilizáció is használható).
A videófelvételeknél jön jól a beugrás nélküli, folytonosan állítható rekeszgyűrű, amely „A” állással is rendelkezik, így arra is van lehetőség, hogy fotózáskor a blendét a vázról vezéreljük.

Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapon tekinthetők meg.

A Tokina atx-m 56mm f/1,4 ára nettó 62.000 japán jen lesz (~620 dollár), az amerikai és európai árak egyelőre nem ismertek.

A gyártó mintafotókat is közölt: