Újabb kínai okostelefon gyártó fonódott össze egy közismert fotós márkával

0

Bizonyára sok olvasónk tisztában van már vele, hogy a kínai okostelefongyártók közül sokan igyekeznek az Európában illetve az USA-ban jól ismert fotós márkákkal összehaverkodni, hogy az ő nevüket a telefon kamerája alá írva nagyobb részesedést szerezhessenek az okostelefon piacon.
Ennek egyik első példája a Sony volt (igaz, ők nem kínai gyártó), akik a Zeiss optikáit használták. Őket követte a kínai Huawei, akik a Leica nevével fémjelzett kamerákat helyeztek a telefonjukra (a szenzoroknak természetesen semmi közük a Leicához, de még az objektíveket sem ők tervezték, csupán megnézték az optikai felépítést és rábólintottak – mindezt pár millió euróért cserébe – hülyének is megéri). A remek ötletet más is hatékonynak tartotta, így a Vivo is odadörgölődzött a Zeisshez, illetve a OnePlus a Hasselbladdal lettek „öribarik”.

Most egy újabb kínai gyártó ismerte fel, hogy szükség van az európai, illetve észak-amerikai kontinensen jól ismert márkanév használatára ahhoz, hogy sikeresebbek legyenek, ezúttal az Oppo talált párt magának a Kodak személyében. A dolog érdekessége, hogy a Kodak fotós brand már bő öt éve szintén kínai tulajdonban, a JK Imaging kezében van, tehát nagyon messze nem is kellett mennie az Opponak.

Az első közös termékük egy kicsit mókásra is sikerült, ugyanis az Oppo Find X3 Pro-nak adták ki a Photographer Edition változatát. Első gondolatom az volt, hogy kicsit tuningoltak a kamerákon és ráírták, hogy Kodak. Azonban ez nem így történt. A limitált példányszámú, fotós kiadás ugyanis csak annyiban különbözik a hagyományos változattól, hogy külseje hajaz a Kodak 35-ös filmes távmérős gépre, azaz felül fém színű, alul pedig fekete bőr hatását kelti, illetve egy ilyen stílusú tokot is mellékelnek a telefonhoz.

A kamerák azonban változatlanok:

  • 50 megapixeles ultra-nagy látószögű kamera, 16mm ekv. gyújtótávolság, 110,3 fokos látószög, f/2,2 fényerő, optikai stabilizátor, 1/1,56″ típus (Sony IMX 766) szenzorral (1 mikronos pixelek)
  • 50 megapixeles fő kamera, hagyományos 26mm ekv. nagylátószög, f/1,8 fényerő, 1/1,56″ típus (Sony IMX 766) szenzorral (1 mikronos pixelek)
  • 13 megapixeles, 52 mm ekv. gyújtótávoslágú tele kamera, f/2,4 fényerő
  • 3 megapixeles makrókamera, f/3,0 fényerő, 60×-es nagyítás