Utazózoom APS-C-s Nikon Z gépekhez: Nikkor Z DX 18-140mm f/3,5-6,3 VR

0

A Nikon tovább bővítette az APS-C szenzoros Nikon Z tükör nélküli fényképezőgépekhez készült objektívjeinek sorát, legújabb termékük az utazózoomok közé sorolható, nagylátószöget és telét is kínáló, 7,8×-es zoomátfogású Nikkor Z DX 18-140mm f/3,5-6,3 VR, amely már korábbi objektív ütemterven is szerepelt.
Ezzel háromra bővült a kifejezetten APS-C szenzoros Nikon Z gépekhez készült objektívek köre, az új modell gyújtótávolság szempontjából a korábbi 16-50mm f/3,5-6,3 VR pancake kitobjektív és az 50-250mm f/4,5-6,3 VR telezoom közé ékelődik.

A beépített, 5 Fé előnyt nyújtó optikai stabilizátorral ellátott zoomobjektív részleges időjárásállóságot adó szigetelésekkel is rendelkezik, így mostoha körülmények között, esőben és hóesésben is gond nélkül használhatjuk. Látószöge megfelel egy kisfilmes gépre tekert 27-210mm-es objektívének.
A csupán 315 grammos tömegének köszönhetően könnyen magunkkal vihetjük és a poggyászunkat, illetve fotóstáskánkat sem nehezíti meg túlságosan (ennek elérését a műanyagból készített bajonett csatlakozó is segíti).

A 17 lencsetagból álló optikai rendszerben két aszférikus és két extra-alacsony szórású lencsetag gondoskodik a saroktól sarokig éles leképezésről, valamint a színhibák csökkentéséről.
Közelpontja nagylátószögnél 20 cm, tele végnél 40 cm, így maximális leképezési arányát tele állásban éri el, ahol 1:3 nagyításra képes. Bővebb műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapon olvashatók.

A Nikkor Z DX 18-140mm f/3,5-6,3 VR novembertől lesz kapható, ára 680 euró (600 amerikai dollár) lesz.

Sajtóközlemény:

A NIKON EGY SOKOLDALÚ DX ZOOMOBJEKTÍVVEL BŐVÍTI A
NIKKOR Z-TERMÉKCSALÁDOT

2021. október 13: A Nikon a ma bejelenti a NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR objektívet, amely kiváló képminőséget és sokoldalúságot kínál a nagy, normál vagy telefotós gyújtótávolsággal dolgozó fotósok számára.

Ideális úti társként a fejlett DX-objektív elsőrendű optikával rendelkezik mind távoli, mind közelebbi felvételek készítésekor, ami azt jelenti, hogy bármilyen fényképezési helyzetben használható – az átfogó tájképektől kezdve a részletgazdag portrékig.

A könnyen használható objektív ideális azoknak, akik okostelefonnal való fényképezés után szeretnének előrelépni, mert nem igényel nagyobb méretű felszerelést. A tömege mindössze 315 g, a 18–140 mm-es gyújtótávolság-tartomány pedig az optimális egyensúlyt biztosítja a kiváló hordozhatósághoz szükséges kis tömeg és a jellegzetes úti jelenetek megörökítésére való képesség között.

Ugyanakkor az objektívbe épített rázkódáscsökkentés hatékonyan csökkenti a kéz és a fényképezőgép rázkódását, és lehetővé teszi, hogy a felhasználó akár öt lépésközzel hosszabb záridővel is fényképezhessen. Így még rossz fényviszonyok között is éles és elmosódás nélküli képeket biztosít, akár hangulatos beltéri felvételről, akár éjszakai városképekről van szó.

A NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR támogatja az éles és zökkenőmentes videófelvételt is, amely tovább erősíti az objektív „mindenre képes” státuszát. Az automatikus élességállítás gyors és kiválóan működik a Z fényképezőgép szemérzékelő AF-je segítségével, hogy pontosan ott tartsa a fókuszt, ahol kell. Ennek eredményeként születnek gyönyörű felvételek az utazások és kalandok során.

Az elemektől való védelem érdekében a DX objektív védve van a portól és vízcseppektől, így használható a legtöbb környezetben.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR – a tökéletes úti társ:

  • Sokoldalú DX-formátumú zoomobjektív kiváló optikával
  • Kis méretű és könnyű váz, tökéletes választás utazáshoz
  • Nagy teljesítményű, 7,8x zoomobjektív, amely közelebb hozza a témát, mint eddig valaha
  • Hihetetlen, 0,20 m-es minimális fókusztávolság nagy gyújtótávolság mellett
  • A rázkódáscsökkentő móddal a felhasználó akár 5 lépésközzel hosszabb záridővel is fényképezhet anélkül, hogy a fényképezőgép rázkódna
  • Elektromágneses íriszmechanika, amely a fényképezőgép jeleit felhasználva még pontosabb rekeszvezérlést és folyamatosan stabil expozíció-vezérlést tesz lehetővé
  • Videókhoz és fényképekhez is kiváló, könnyen használható vezérlőkkel
  • Védve van a portól és a vízcseppektől