Standard fix az OM Systemtől: M.Zuiko Digital ED 20mm f/1,4 PRO

0

Az OM Digital Solutions bemutatja első OM System név alatt megjelenő objektívét, amely a korábban Olympus M.Zuiko Digital néven piacra került objektívsort bővíti.

Az új M.Zuiko Digital ED 20mm f/1,4 PRO a gyártó jelenlegi tudásának maximális kiaknázásával készült, így több speciális lencsetagot is tartalmaz: kettő szuper-nagy törési mutatójút (Super HR) a kis tömeg és kis méret eléréséért, három extra-alacsony szórású (ED) és egy szuper extra-alacsony szórású (Super ED) tagot a minimalizált színhibáért, valamint két aszférikus tagot a képsarkok hibamentes leképezéséért.

A kisfilmes 40mm-es gyújtótávolságú objektívének megfelelő látószöget nyújtó OM System M.Zuiko Digital ED 20mm f/1,4 PRO közelpontja csupán 25 cm-es, amely 1:9 leképezési arányt kínál, ezzel pedig 15,5 cm széles témával kitölthető a teljes képmező. A nagy fényerő ellenére az objektív tömege alig 250 gramm!

Az időjárásálló szigetelésekkel is rendelkező M.Zuiko Digital ED 20mm f/1,4 PRO november végétől lesz kapható, ára 700 euró lesz.

Részletes műszaki adatok az objektívről a hírünk alatt linkelt adatlapon olvashatók.

Sajtóközlemény:

Bemutatkozik a kompakt és könnyű, nagy felbontást kínáló
M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO fix gyújtótávolságú objektív, mely gyönyörű bokeh hatást garantál

2021. november 4., Hamburg – Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatja be
M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO (35mm ekvivalens: 40mm) objektívjét. Ez a Mikro-NégyHarmad objektív egyszerre kínál lenyűgöző Feathered Bokeh hatást, illetve az M.Zuiko PRO sorozatra jellemző kiemelkedő felbontást és teljesítményt. A kompakt és könnyű, ugyanakkor kiváló minőséggel büszkélkedő, fix objektív a 40mm ekvivalens* gyújtótávolságra jellemző természetes látószög révén sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, hiszen ideális portrékhoz, pillanatképekhez, de nagyszerűen használható tájképekhez is. Az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO az első termék, mely már a nemrég bemutatott „OM SYSTEM” márkajelzést kapja. Az új objektív várhatóan november végén kerül a boltokba.

Kompakt és könnyű PRO objektív, lenyűgöző Feathered Bokeh hatással
Az M.Zuiko PRO objektívekre jellemző kiemelkedő felbontást a gondosan tervezett felépítésnek köszönhetjük: a 11 elemből, 10 lencsetagból álló konfigurációban Super ED, ED, Super HR és aszférikus lencséket is találunk, melyek ideális elhelyezésével kiváló képreprodukciót kapunk a kép közepétől a széléig. Ez a nagyfelbontású objektív a fényképezőgép teljesítményét maradéktalanul kiaknázza, ide értve a High Res Shot funkcióval elérhető, elképesztő képminőség biztosítását is. A becsillanás és a szellemkép minimalizálására az objektív ZERO bevonatot kapott – ebben segít az objektív szerkezetében keletkező tükröződéseket csökkentő tervezés és optimalizálás is.

Feathered bokeh: a háttér tökéletes elmosódását biztosító M.Zuiko PRO F1.2 sorozat fejlesztése során megszerzett tudás segítségével valósítottuk meg a Feathered Bokeh hatást, mely finoman vezeti át az éles képterületeket az életlen, elmosódott háttérbe. Az aberrációt mérő eszköz segítségével vizsgálható bokeh hatás erősség és a szférikus aberráció optimális szabályozása által az új objektív egyszerre kínál lenyűgöző felbontást és gyönyörű bokeh-t.
Kompakt méretű és könnyű kialakítás, F1.4 legnagyobb rekeszértékkel: az objektív tömege 247 gramm, így, ha az Olympus OM-D E-M5 Mark III vázzal párosítjuk, a rendszer mindössze kb. 661 gramm**. Ennek és a kis méretnek köszönhető az a mobilitás, melynek eredménye a gondtalan és gyors fotózás lehetősége.

Kényelmes és gondtalan felvételkészítés a legkülönfélébb körülmények között
Rendkívül megbízható, por-, csepp- és -10°C hőmérsékletig fagyálló konstrukció: a tömítésrendszerrel zárt objektív IPX1 szabványnak megfelelő cseppállóságot biztosít. Egy szintén por-, csepp- és fagyálló kivitellel büszkélkedő vázzal párosítva zord időjárás – akár eső, vagy havazás – esetén is gondtalan használhatóságot kínál. A frontlencse fluorin bevonata által a vízcseppek legördülnek annak felületéről, illetve a tisztítása is a lehető legkönnyebb.

Nagysebességű, nagypontosságú AF: a kiváló optikai tervezéssel és lencsekialakítás-technológiák alkalmazásával könnyebb fókuszállító lencsék készítése lehetséges. Ennek köszönhetően gyorsabb és még pontosabb autofókusz érhető el, ami a használója számára gondtalan, villámgyors és precíz AF-használatot jelent.

Különféle kifejezésmód szinten bármilyen jelenethez
A közelképekkel a Feathered Bokeh előnyei maximálisan kihasználhatók: az objektív tervezésekor a lenyűgöző közelképek készítésének igénye is meghatározó volt. A legkisebb tárgytávolság 25 cm, a maximális nagyítás pedig 0,22x* a közelképekhez. A gyönyörű Feathered Bokeh hatás finoman vezeti át az elmosódott részeket a kreatív makrófotózás biztosítása érdekében.

Egy látószög, mely a természetes perspektívát és a bokeh lehetőségeinek kihasználását is biztosítja: a 40mm ekvivalens gyújtótávolsághoz tartozó látószög valamivel nagyobb, mint egy standard objektívé, de mégis ideális mindenes lehet, hiszen a portré- és pillanatképek mellett látképek megörökítésére is kiválóan alkalmas.

Elérhetőség és árak
Az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO objektív 2021. november végétől kapható, €699*** ajánlott fogyasztói áron. Az M.Zuiko objektív ingyenes hat hónapos jótállási idő meghosszabbítással**** kapható – ehhez mindössze az új objektív my.olympus-consumer.com oldalon történő regisztrálása, illetve a hírlevélre történő feliratkozás szükséges.

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva. A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el: https://www.olympus.hu/site/hu/c/lenses/index.html

* 35 mm ekvivalens
** Az OM-D E-M5 Mark III tömege: a váz tömege, kiegészítők nélkül
*** Ajánlott fogyasztói ár
**** A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal